20 January, 2018

TASNEEM NATUREL BABY BALM PRODUK YANG TERBAIK

Bulan 12 adalah bulan di mana nieyl memang sibuk menguruskan wedding adik. Sampaikan badan tidak cukup rehat sehingga menyebabkan demam,batuk dan selsema yang berpanjangan. Apabila penyakit-penyakit ini melanda memeng banyak mengganggu nieyl dalam menjalankan tugas di pejabat dan melakukan kerja-kerja di rumah.


Kalau demam atau batuk tu kita masih boleh lagi untuk bertenang tapi bila selsema, hidung tersumbat aduhai boleh buat sampai sakit kepala tau sebabnya sukar untuk bernafas dengan baik.Bila sukar bernafas secara tidak langsung pun waktu tidur kita pun akan terganggu betul tak?

Tapi Alhamdulillah dan terima kasih sangat kepada Tasneem Naturel sebab beri nieyl peluang try produk mereka untuk mengatasi masalah yang sering nieyl hadapi kebelakangan ini. Meh nieyl share dengan korang apa produk yang banyak membantu nieyl untuk kembali sihat seperti sedia kala.

Tasneem naturel baby balm mempunyai 4 jenis, iaitu coughflu Time, Calm Time, Sleep Time dan Tummy Time. Kesemua produk ini adalah berasaskan bahan semulajadi dan 100% menggunakan pati minyak (essential oil) yang asli.


TASNEEM NATUREL BABY BALM PRODUK YANG SESUAI UNTUK SEMUA GOLONGAN

Tasneem naturel baby balm ini bukan sahaja sesuai untuk bayi sahaja malah untuk kegunaan orang dewasa juga boleh. Jadi, ianya sesuai untuk dijadikan produk wajib 1 rumah mesti ada Tasneem naturel baby balm ni.

PENGGUNAAN TASNEEM NATUREL SANGAT MUJARAB

Hal ini kerana ianya menggunakan essential oil yang asli yang terdiri daripada melekul-melekul kecil yang mampu meresap terus ke kulit, paru-paru dan merangsang system limbik (pusat kawalan emosi, perilaku, perasaan, stress,keseimbangan hormone dan memori manusia). Ini bermakna molekul itu akan melalui peredaran darah, limfa dan cecair tisu untuk memberikan kesan kesembuhan.


1. TUMMY TIME 

Balm yang sesuai untuk mengatasi masalah cirit-birit dan sembelit dan jua boleh membantu melegakan kembung perut dan membuang angin dalam badan.

BAHAN-BAHAN DALAM TUMMY TIME
Fennel, Ginger, Wild mint, Tangerine, Patchouli, Lemongrass, Anise, juniper

CARA MENGGUNAKAN TUMMY TIME Sapu pada perut dan tapak kaki


2. COUGHFLU TIME

Membantu mengurangkan selsema dan cairkan kahak, membantu melegakan asthma dan mengurangkan suhu ketika demam.

BAHAN-BAHAN DALAM COUGHFLU TIME
Lemon, Sweet orange, Eucalyptus, Cypress, Tea Tree

CARA MENGGUNAKAN TUMMY TIME
Sapu pada hidung,tekak,tulang belakang,tapak kaki dan dada


3. SLEEP TIME

Memudahkan anak-anak tidur dengan lena,membantu bangun dalam mood ceria dan membaiki kualiti tidur

BAHAN-BAHAN DALAM SLEEP TIME
Cedar, vetiyer, Roman Chamomile, Sweet Orange,Marjoram, Targerine Frui Fermet, Ylang Ylang

CARA MENGGUNAKAN TUMMY TIME
Sapu di tulang belakang, Tapak kaki, nadi belakang telingan serta pergelangan tangan


4. CALM TIME
Memberikan keselesaan, mengurangkan keletihan dan tekanan serta membantu anak lebih tenang

BAHAN-BAHAN DALAM CALM TIME
Lavender, Naval Orange, Tangerine, Geranium, Marjoram, Frankinsense, Bergamot, Chamomile

CARA MENGGUNAKAN CALM TIME
Sapu di tulang belakang,tapak kai,nadi belakang telingan serta pergelangan tangan.


Ellsa pun teruja bila nampak Tasnem Naturel Balm, sizenya kecil ,wangi dan warna warni sebab itulah ellsa suka...



Untuk pembelian boleh hubungi details seperti dibawah
TASNEEM NATUREL NETWORK
15-1, JALAN PUTRA KAJANG, TAMAN PUTRA KAJANG,
43000 KAJANG, SELANGOR
HOTLINE: 011-20964665 (ORDER) , 010-8453469 (DAFTAR AGEN & STOKIS)

 FB: TASNEEM NATUREL(OFFICIAL HQ)
IG : TASNEEM NATUREL HQ

 www.tasneemnaturel.com

8 comments:

  1. suka tengok packaging tasneem naturel baby balm ni, comel sangatttt!!! dan lagi best boleh guna satu family

    ReplyDelete
  2. Suka betul dengan balm ni. Satu family pun boleh guna. Jimat memang jimat

    ReplyDelete
  3. ainy suka yang sleep time tu tau. best! salam kenal ya dear. tadi nak follow rupanya dah pernah follow sebelum ni. tak perasan pulak.

    ReplyDelete
  4. Produk yang ohsem.. Bukan baby je boleh pakai.. Kita yang dewasa pun boleh pakai..

    ReplyDelete
  5. Warnanya memang menarik perhatian juga kan...

    ReplyDelete
  6. ya Allah, memang best sgt ni..lelagi mummy yang ada anak kecik

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)