22 January, 2018

Labu Masak Lemak Kuning


Hai korang..pagi ni nieyl nak share resepi Labu Masak Lemak Kuning yang pertama kali nieyl masak last week. Biasalah bila hari-hari dah makan sayur warna hijau, kadang-kadang tu jemu juga kan so, masa pergi kedai, ternampak pula labu di potong sebelah, terus terfikir nak try masak lemak la kan. 

Bahan-bahan

Santan
Labu
Ikan bilis
Bawang Putih di hiris
Bawang Besar di hiris
Garam
Kunyit

Cara-caranya
  1. Labu di potong
  2. Masukkan air + labu rebus sekejap 
  3. Kemudian masukkan bawang putih+ bawang besar+ikan bilis
  4. Masukkan santan dan garam

Kemudian nieyl masak lauk lain juga hari tu untuk menambahkan lagi selera makan mak dan husband nieyl sampai 2x tambah nasi..hihihi..Daging goreng kicap, resepi di SINI..


7 comments:

  1. Mama selalu masak ni!! ^^ thanks for sharing kak! :)

    ReplyDelete
  2. takpernah rasa lagi labu masak lemak ni tapi daging goreng kicap tu favorite sha

    ReplyDelete
  3. Haritu masak ayam masak lemak, moody sangat nak makan berlemak skrg hehe

    ReplyDelete
  4. harini buat labu masak lemak jugak! Hilang kempunan hihi

    ReplyDelete
  5. Sedapnya daging goreng kicap tu... Menyelerakan..

    ReplyDelete
  6. hamboiiii..kasik kit ajejes air liooo

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)