29 December, 2017

Ubat Sakit Tekak Paling Mujarab

Ubat Sakit Tekak Paling Mujarab | Dalam bulan Disember ni je nieyl dah 2x kena sakit tekak, ada yang kata ianya berpunca daripada cuaca yang tidak menentu pada bulan 12 ni. Tapi nieyl sendiri tahu punca kena nieyl sakit tekak ni. Yang pertamanya sebab nieyl terminum air oren, nieyl memang tak boleh minum air oren sebab tekak nieyl sensitif kepada benda-benda masam termasuklah asam-asam ni. Dan yang keduanya, nieyl tak boleh minum air drinking water dan air paip yang di masak.. Ini bukan poyo ya, ini memang betul..badan kita,kita tahu apa yang boleh dan apa yang tak boleh. 

Biasanya bila sakit tekak selain nieyl kumur-kumur dengan ubat farmasi, nieyl juga amalkan makan aiskrim vanila con Mcd..hahaha..betul, so far bila sakit tekak sahaja nieyl akan drive thru aiskrim tapi beli sekali 3 untuk diri sendiri..hahaha..aiskrim vanila ni sangat elok untuk kita yang sakit tekak..tak caya nanti kalau korang sakit tekak,boleh la try..kekekeke


5 comments:

  1. betul2.. tak tau lah kebetulan ke apa. tapi eskem vanilla memang melegakan sakit tekak.

    ReplyDelete
  2. kalau CR sakit tekak memang akan cari aiskrim jgk.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)