Dilarang Guna Polisterin Mulai Tahun 2017

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Dilarang Guna Polisterin Mulai Tahun 2017 | Sekarang nie opis nieyl masih lagi area kementerian wilayah persekutuan, so..kami dekat sini pun dah beberapa bulan melaksanakan kempen nie dekat cafe kementerian wilayah persekutuan.


Untuk pengetahuan semua mulai tahun 2017, semua premis makanan dan kafe di Wilayah Persekutuan, Putrajaya dan Labuan dilanrang menggunakan polisterin. Larangan tersebut adalah antara inisiatif Pembangunan Teknologi Hijau selaras dengan usaha kerajaan untuk mengurangkan penggunaan bahan yang memberi kesan kepada alam sekitar dan sukar di urai atau di kitar semula. Dekat office nieyl disetiap aras akan ditampal poster  kempen dilarang menggunakan polisterin.



  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

6 comments:

  1. itulah yang diberitahu sewaktu menjalani kursus..kat johor sama tahun depan takde lagi polisterin.

    ReplyDelete
  2. Dari zaman MG kt U lg xleh guna polistren ni...sampai kena bawak tupperware sendiri or byr lebih...tp tak pun..lepas tu polistren balik guna

    ReplyDelete
  3. Kakak ada satu customer yg produce polystyrene product Nieyl
    Dia banyak export ke S'pore. Tapi ada juga jual di supermarket sini.
    Skrg tengah struggle cari market luar sebab tahun depan di tempat kita dah tak boleh jual.

    ReplyDelete
  4. sllu peniaga kecil2an guna nie..huhu..ksihan la depa..tp kesian jgk kt alam sekitar >.<

    ReplyDelete
  5. hmm, patut dilaksanakan.pakai je bekas plastik

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...