Raya Lagi Dan Lagi Part 2

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Raya Lagi Dan Lagi Part 2 | Terkejar² nak habiskan story raya nie..ada tinggal lagi 1 part je lagi lepas tu habis dah story raya 2016 nieyl nie..weekend lepas dengarnya masih ada lagi yang buat open house ya..Alhamdulillah..skrg nie jemputan orang kawen pula,sambung makan nasi minyak..


2 Ogos 2016,pada hari kejadian..final touch up pelamin..jam11 pagi masih² bizi setup meja², makanan² yang nak dihidangkan untuk tetamu..


Kita ada 3 buah meja utama, meja untuk makanan utama..Meja untuk dessert dan buah dan yang terakhir untuk meja air sejuk,air panas,jelly dan aiskrim..


Masih sibuk setup meja dessert dan buah-buahan..meriah tau dessert² yang dieorang bawa sedap² belaka sampai nieyl makan banyak dessert hahaha...jgn mrh kalau abis cepat yea... :P


Ha..nampak..meriahkan,penuh satu meja panjang tu dengan dessert yang super delicious..yumyum..sorii la ya korang mampu tengok aje yaaa...hihihihi..


hahaha..meh close up sikitt...tart fruits memang cepat habis jadi,siapa cepat dia dapat..hahaha..


Kita ada congo bar..


Ada farmbrozen kenari...yg ini memeng menjadi kegilaan ku..haha...jem dia boleh letak  jem strawberry..blueberry...


Semuanya dessert yang mengemukkan diri ku ini..hahaha..nutella pie..sedaaappppp..


Sebelum kita makan, bos kena bagi ucapan sikit kemudian,bacaan doa selamat untuk lebih memberkati majlis kita pada hari tu dan doa makan :)


Makanan utama adalah Nasi arab dari Sysaban Cyberjaya..sedap...


Selain dari nasi arab,kita ada soto,bihun sup, rendang ayam,lemang macam² lagi la makanan yang sedap..nieyl pun x dapat merasa semua makanan sebabnya kekenyangan..haha..


Gadis air untuk VIP haha..sebelum pergi makan..kena sediakan dulu air di meja vip..


Ha..ada lempeng + sambal tumisss weh...sedap!


Kebanyakkan dessert yang sedap² tu semua tu di buat oleh kak siti tu..yg tudung purple tu..



Meja khas untuk VIP dan tetamu² besar..tiada katering yea..semuanya di buat sendiri oleh kami semua,nasib baiklah dekat meja nieyl ada bunga dn pasu comel tu..boleh letak dekat situ..nampak cantik sikit.. :)

Alhamdulillah,ramai tetamu yang hadir...semua dapat makan...lepas dah hajat cawangan nak buat jamuan raya untuk tahun 2016. Oklah,nanti untuk last part okey... :) penutup story raya nieyl :)

Stay tuned♥
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

5 comments:

  1. Wkmsalam.
    Macam tak cukup sebulan raye ek.
    Sabtu lepas pun kita masih buat marhaban lagi.

    ReplyDelete
  2. craving for nutella pie tu..huaaa

    ReplyDelete
  3. salam..
    wahh sedapnyer makann tuu

    ReplyDelete
  4. Meriah betul nampaknya. Meriah dengan makanan yang banyak!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...