14 December, 2017

Adam Main Tikam -Tikam

Adam Main Tikam -Tikam | Masa zaman kanak-kanak nakal dulu, boleh dikatakan selalu pergi kedai main tikam-tikam ni, ada mesin yang 20sen dan ada yang 50sen. Kadang-kadang entah apa-apa mainan je pun yang keluar.. Bulan lepas, time nak pergi beli barang goodies dekat kedai borong banting, bawa adam sekali jalan-jalan, dekat depan kedai tu memang banyak mesin tikam-tikam. Teruja adam bila offer dia cuba, mula-mula dia pilih yang 50sen tapi duit syiling ada yang 20sen je,dia main yang 20sen punya je..Mainan ni memang legend zaman sekolah dulu..

Korang pernah main tak?







7 comments:

  1. Lama tak bawak budak main tikam2 tu...

    ReplyDelete
  2. hahahaha igtkan tkam ape td. lama x main tikam2 jugak. dulu pntg ade duit syiling mesti pegi sini

    ReplyDelete
  3. Tak pernah main tikam-tikam, anak-anak pun asyik tanyha mesin ni boleh main ke tak..hehe ibunya cakap tak boleh

    ReplyDelete
  4. he's adorable. tak pernah main ni..adik ja yg main hihi

    ReplyDelete
  5. selalu main benda ni dulu..hehe

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)