Beli sambil membantu

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Beli sambil membantu | Sorry hari ini terkejam sikit sebab cerita pasal durian lagi hahaha..kali ni pasal durian crepe,sejak² musim durian nie kembali semula la durian crepe nie..jadinya,bila dah lama tak menelannya..kebetulan ada member tag dekat facebook jual durian crepe terus la pm untuk order , delivery pagi tadi jadi sebelum tengah hari dah abis dah masuk dalam perut..hahaha..

Actually bukan nak cerita pasal durian crepe nie je, member ada bagitahu..sebenarnya dia jual tu dia hanya membantu kawan anak dia punya emak. Katanya family dieorang orang susah, ada anak OKU jadi perbelanjaan tinggi,jadi dia tak dapat nak membantu dari segi wang ringgit,jadi dia bantu dengan menjualkan durian crepe ni.. Ya Allah..sangat terharu dengan niat baik kawan nieyl tu...

Jadinya, nieyl sebarkan pada kawan²,kot² ada yang nak selit order juga kan..Alhamdulillah..ada juga kawan² yang order juga.. Kata orang kalau kita hendak membantu ikut pada kemampuan kita,tidak semestinya kita kena gunakan wang ringgit, banyak lagi cara² yang boleh kita buat untuk membantu mereka yang memerlukan. Semoga Allah permudahkan segala urusan keluarga itu..Amin...




Ada orang tanya,nieyl pakai camera apa ambil gambar cantik²,terang²..ala nieyl guna camera hp je..xde pun guna dslr atau digital camera..kalau tengok gambar² dkt instagram semua guna hp.. kalau dekat blog ada sesetengah je pakai dslr..itupun jarang guna..boleh dikatakan semua guna hp je.. :) teknik tu kena tahu ye..hihihihi :P

Selamat bercuti semua ! ♥

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

2 comments:

  1. Alhamdulillah..

    omaii..sedapnya ..

    ReplyDelete
  2. Semoga makin murah rezeki yg membantu dan nieyl juga.. Sedapnya durian crepe itu..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...