22 May, 2018

Rahsia Supaya Tidak Menjadi Pelupa

Dulu masa sekolah rendah nak ambil exam sekolah agama, ustazah nieyl ada beri senarai makanan yang boleh makan dan tak boleh makan dalam tempoh kita belajar sehingga je hari nak exam. Banyak rupanya yang kita tidak digalakkan makan.. yang paling nieyl ingat , gajus..sampai hari ini nieyl jarang makan gajus..hehehe.. 

Selain dari pemakanan, cara belajar juga penting supaya kita tidak lupa.. Ini khas untuk anak-anak yang masih belajar di sekolah rendah dan menengah. 



5 comments:

  1. Kena rajin buat latihan kan baru boleh lekat terus kat ingatan. Kalau baca sekali biasa lupa. Pemakanan pon penting elakkan makan organ dalaman mcm ayam. InsyaAllah senang masuk blaja.

    ReplyDelete
  2. nice sharing dan berguna untuk saya yang terkadang suka menjadi pelupa.

    ReplyDelete
  3. sha sekarang mmg senang lupa. kena ikut rahsia rahsia ni

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)