Nafsu sebelum puasa

 Nafsu sebelum puasa | ish-ish..macam budak-budak baru nak start puasa.Teringin memanjang macamlah lepas-lepas ni tak dapat makan. Sebenarnya sejak hari jumaat lepas lagi cakap dengan en.husband, anak tekak ni nak makan cendol durian yang dekat go lokal cafe . Hari sabtu tengah hari tu nieyl terus pergi sendiri..hahaha..nasib baik tak ramai orang time tu, so..boleh makan dengan tenang menikmati cendol durian yang sangat sedap. 

Kenapa di Go Lokal Cafe??

Sebab cendol durian di sini sangat sedap,kena dengan selera lepas tu durian yang diberi itu adalah isi durian yang betul bukan pati durian sahaja,so..walaupun harga dia RM6.50, masih gigih nak makan dekat situ. Dan cara nieyl makan cendol durian ni pula pelik, nieyl akan habiskan dulu cendol tu last sekali baru makan durian dia..hahahaha...

.

Lepas dah pekena tekak dengan cendol dalam cuaca panas terik, start enjin kereta terus menuju ke satu lagi restoran berhampiran untuk mengisi perut makan tuey teow celop di Restoran Medina di Ayer8 Putrajaya. Kalau tanya berapa kali nieyl datang restoran ni untuk makan kuey teow celop ini,jawapan dia tidak terkira sebab dah banyak kali sangat..hahaha..Kalau datang restoran ni nieyl tak akan order menu lain selain dari kuey teow celop..tapi kalau korang tak suke kuey teow, korang boleh ganti kan dengan mee atau bihun celop..lepas tu jangan lupa order juga Green Tea peh!super delicious tau..




11 comments:

  1. Go lokal tu bukak sampai kul brp nieyl? hehe..cam nak try jugak je sblm puasa ni..hehe

    ReplyDelete
  2. salam dear. ika singgah and follow sini. wah, tajuk tu yang tak menahan! tgk pic pn dh nmpk sedap =)

    ReplyDelete
  3. sedap ye niely kuew tiow celup tu? nanti akak try le order tu jugak...kdg2 nak mkn ringan2 je mlm2 mls makan nasi kan.....

    ReplyDelete
  4. sedapnya cendol durian dengan kuey teow celop tu. tapi ye lah sebelum puasa ni macam2 pulak rasa teringin nak makan macam kecik2 dulu je, asal nak puasa je semua benda nak makan, takut puasa tak dapat makan heheh

    ReplyDelete
  5. eee nak juga rasa ! huhuhu tpikat tekak ju tgk cendol tu

    ReplyDelete
  6. Tak pernah lagi rasa cendol durian niii

    ReplyDelete
  7. terpikat dengan cendol tuuuuu...

    ReplyDelete
  8. Nyampah la masuk entry ni..kekekeke.. !

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...