19 May, 2017

Ayam Bakar Madu

Lazada Ramadhan Raya Contest Blogger Minggu Pertama

Mencuba nasib,mudah-mudahan ada rezeki raya..
Apakah hidangan Iftar kegemaran anda?
Ayam Bakar Madu

Berkongsi resipi hidangan

 Bahan-bahan
Bawang Putih dalam 5-7 biji (tumbuk / blend )
Halia dalam 2-3 Inci (tumbuk / (blend)
Serbuk lada hitam ( 1 sudu kecil )
Madu ( 4 sudu besar)
Sos Tiram ( 3 sudu besar)
Kicap Manis ( 2 - 3 sudu besar)
Ayam 3 ketul

Cara-caranya
Senang aje gaulkan semua bahan2 dgn ayam..
lepas tu kena perap lebih kurang 2 jam..
Lepas tu korang boleh panggang..
klu gune oven dalam 30-40 mint, suhu dlm 200 darjah
mcm nieyl nie pakai pemanggang ajaib aje..

Apakah jenis produk yang anda boleh mencari di platform Lazada untuk membantu anda menyediakan hidangan?
Sudah pastinya pemanggang happy call..
Kerja masak memasak bukan sahaja menjadi lebih mudah malah cepat jimat masa..
Di Lazada bukan sahaja jenama Happy Call ada pelbagai jenama pemanggang ajaib yang 
berada di pasaran just klik Lazada.com.my segalanya ada di situ..


Kepada semua blogger yang ingin bersama-sama menyertai contest lazada sempena ramadhan yang bakal tiba tidak lama sahaja lagi..korang boleh klik banner di bawah ini untuk maklumat lanjut okay...
wish me luck...

Untuk pengetahuan semua sempena Marbahan Ya Ramadhan dan Riang Ria Raya Sale Lazada yang akan bermula pada 19 Mei sehingga 30 Jun 2017, Lazada menawarkan pelbagai tawaran dengan 90% diskaun...jom ramai-ramai membeli belah di Lazada.com.my sekarang.

3 comments:

  1. resepi tu menarik, nampak sedap je ayam tu.

    semoga berjaya nieyl, mana tahu ada rezeki ramadhan kan

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)