16 March, 2018

School Holidays

Bila tiba musim cuti sekolah, anak-anak buah nieyl yang ramai dekat rumah tu melompat-lompat keriangan sebab apa tak perlu lagi bangun pagi,tak perlu iron baju. Dan kadang-kadang ada juga mak ayah yang bekerja, pening kepala nak letak anak -anak dekat mana. Yang mana anak-anak kecil duduk dekat taska oklah, yang dah sekolah ni kan.. Kawan-kawan nieyl yang mengalami situasi macam ni biasanya ada yang hantar anak ke kampung, tumpang taska anak-anak yang lain dan ada juga yang bawa anak ke office. Tak apa, as long as dieorang behave... Bos-bos pun faham,kalau musim cuti sekolah.


Dan bab yang paling best bila musim cuti sekolah adalah mak ayah pun tumpang ambil cuti bawa anak-anak pergi holiday. Kalau nieyl, anak tak ada..nieyl masih lagi pergi holiday time cuti sekolah sebab join kakak nieyl bawa anak-anak dia. Sambil tu boleh la bawa mak jalan-jalan juga. Kalau kerja je kualiti time dengan family tu tak ada, tak guna juga sebab family adalah segala-galanya selain kerja..


Yeay..mood vacation dah ON..esok nak pergi PD dah..3 hari 2 malam InsyaÁllah walaupun dekat tapi kualiti tu lebih penting ok..kepada yang bercuti juga selamat bercuti ok..Jumpa next weekk.. 

3 comments:

  1. hi. jom la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete
  2. wah
    best lah pergi PD
    selamat bercuti

    ReplyDelete
  3. wahhh selamat bercuti..dah lama tak pi PD nak ikot haha

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)