I'm a good listener

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

I'm a good listener | Good ke?Tak adalah good mana pun, sebab sendiri pun kalau ada masalah cari orang lain untuk jadi pendengar. hihihi... Itu memang lumrah manusia pun, selesaikan masalah orang memang sangat hebat tapi bila masalah sendiri, hmm..berat rasanya nak memikirkan.

Sejak seminggu ambil kakak balik kerja, sepanjang perjalanan balik ke rumah je..mesti dengar dia story apa yang terjadi kat pejabat dia. Tenang someone yang sangat membosankan, yang dia tahu marah orang, maki orang pastu merendah² orang lain.

Contohnya.. kita dah bercekang mata tak tidur lena buat proposal dan kena bentang dalam meeting sebelum submit, boleh pula dia kata " your proposal like rubbish" adoi...bahasa dia..dia speaking je.. dah la kata rubbish,kata pula stupid..adoi..boleh di katakan every day, dia mengamuk..marah².. dah macam orang gila pula rasanya. Perlu ke cakap orang sampai begitu skali kan? ee..kalau nieyl la, dah lama say goodbye dah..kerja dalam suasana stress setiap masa..Ooo..no..memang tak boleh laa...

"Budi bahasa budaya kita"

Tapi tak semua opis swasta begitu..mungkin nasib kakak nieyl tu tak berapa baik dalam bos gitu kan.. nasib baiklah lagi 5 tahun nak berpencen..itupun hari² migrain...huhu

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

2 comments:

  1. Dahsyat tu Nieyl. Kalau ikutkan dlm pejabat bercakap yg begitu dah boleh dikenakan tindakan disiplin.
    Tapi tak tahulah tempat dia. Kesian jugalah... nak tunggu pencen 5 tahun pun kakak rasa lama lagi tu kalau dah hari-hari menghadap org yg sama.

    ReplyDelete
  2. mesti kakak nieyl bertahan sebab pikir lg 5 tahun nak pencen..kesian kakak nieyl...kalau kene gitu nak gie keje pun xde mood..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...