10 May, 2016

Fobia Kilat dan Petir

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 


Fobia Hujan dan Petir | Kalau kata nak ada pengalaman buruk tidak lah pula cuma memang takut bila kilat atau petir. Memang dari kecil lagi rasanya nieyl memang takut bila dengar bunyi kilat atau petir nie. Kalau berada di dalam rumah sorang², terdengar je petir atau kilat nieyl akan terus masuk dalam bilik dan berselubung sampai kadang² tertidur..hihi..

Hari sabtu baru nie, petang tu memang happy la nak bawa mak pergi beli barang kat shopping kompleks kat area dengkil tu, lepas beli barang nak keluar pergi ke kereta..tak sempat gelapnya dah macam pukul 8 malam padahal time tu baru pukul6.00 petang.. Hujan turun selebat²nya bersama petih kilat..Allah...

Nak tahu tak?nieyl boleh tunggu kat pasaraya tu selama 2 jam..sebab nak tunggu hujan berhenti.. bayangkan 2 jam..sebab yang pertama nieyl memang tak berani drive time hujan lebat dan petir.. nasib baiklah mak faham keadaan anak dia nie..last² call 2 org abg nieyl, minta pick up nieyl ngan mak..dieorang yang tolong drive kan..hahaha..


Pernah terjadi time tu on the way nak pergi date tengok wayang dengan en.husband, dalam perjalanan tu tetiba hujan turun lebat dengan petir kilatnya...memang sepanjang perjalanan tu,mengigil juga,last² tukar duduk seat belakang baring,sambil tutup muka dengan bantal..hahaha...time nie sememangnya memalukan diri sendiri betul..hahaha..

Jangan ikut perangai macam ini okey!
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

9 comments:

  1. Biasa lah tu. Kilat ain okay guruh kalau kuat saia mmg takkuad. Mcm nk luruh jantung

    ReplyDelete
  2. TAKUT JUGA DGR PETIR N GURUH BERDENTUM DENTAM NI...BERDOABANYAK2 AGAR TIADA MUSIBAHNYA.

    ReplyDelete
  3. SAMA DIK!! Akak paling takut kilat dgn petir! akak sanggup ddk dlm pos office dari berjalan sikit je lagi nak sampai taska! Padahal taska belakang pos office tu :(

    ReplyDelete
  4. Huhu. Sama! Siqah takut kilat dan petir. Seram dengan bunyinya kuat jugak. Siqah pun elakkan drive masa hujan lebat dan kilat. Pernah sekali berhenti di Shell sampai hujan berhenti. Dahlah malam, penglihatan pun kurang, dengan hujan lebat. Takut. Paling takut dengan air bertakung juga..

    ReplyDelete
  5. hmmm comey mcm budak kecik .. hehehe
    normal la tu setiap manusia ada ketakutan mereka... mcm akak ni not sure ape yg akak takut ... tak teringat pulak ....

    sape tak takut kilat .. takut oi ...

    ReplyDelete
  6. dik, ramai yg takut petir nie..gile xtakut..salah cara kene panah petir..nanya..akak pun kalau kat tmpt open tetibe petir ngan kilat ade, terus berlari gie tmpt yg berbumbung..

    ReplyDelete
  7. Hish bukan Nieyl jer yg takut, mak pun takutlah.... Mmg eloklah duk dlm rumah kalau tgh hujan lebat petir kilat gitu. Rasa selamat sikit

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)