15 August, 2017

Kentang Goreng

Kentang Goreng | 6.30 pagi tadi hujan turun selebat-lebatnya, nieyl time tu tengah bersiap nak pergi kerja. Dalam hati ini berzikira,berdoa moga hujan cepat reda dan nieyl boleh pergi kerja. Walaupun drive orang kata nak risau apa kan..eh..jangan cakap macam tu, walaupun tak kena air hujan, risiko dalam hujan tetap ada tau. So,sentiasa kena lebih berhati-hati ketika drive dalam hujan. Alhamdulillah,selamat sampai pejabat jam 7.28 pagi..hihihi..sama macam semalam juga..

Ok berbalik pada kentang goreng,breakfast ada kalanya nieyl sempat sediakan tapi kalau tak sempat biasanya nieyl akan spend RM5 untuk beli makanan dekat cafe. Menu yang wajib nieyl beli adalah kentang goreng ni..cuba korang tengok..dia goreng biasa je dengan ikan bilis,bawang dan cili api je..Kalau yang kuat makan cili macam nieyl tu,banyaklah cili api hijau dalam tu..hihihi.. Padahal kan dekat rumah boleh je buat sendiri..tapi bila dekat rumah tak terbuat-buat..Oh ya,breakfast nieyl hari ini berharga RM5..semalam kueh tiew goreng,sambal kerang dan kentang goreng ni..tapi harga RM4.50 huhuhu...


4 comments:

  1. nampak sedap la nieyl! terliur plak tengok.

    ReplyDelete
  2. kentang pun mahal juga ye. harga macam ambil protein lak.

    ReplyDelete
  3. sedapnye tgk..dalam pantang semua nampak sedap ni..huhu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)