Bila orang jawa nak masak kari penang

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 



Bila orang jawa nak masak kari penang | Siapa pernah masak kari penang?makan kari penang?  Pernah makan kari penang yang adik ipar masak, sedappp.. time tu makan dekat penang la time pergi rumah dia. Lepas tu kononnya nak try juga lah buat bila dah balik selangor nie, first trial fail..sebab dia tak jadi kari penang tapi jadi kari melayu jugak..

2 minggu yang lepas, en.husband bawa balik ikan patin kata dia nak makan kari penang ikan patin, aduhai..berpeluh dik non akk dengar..dia nak makan kari penang..So,minta lagi untuk kali kedua resepi, so buat step by step..memula tu nampak macam nak menjadi je..lepas masuk santan je..leburrr..bertukar jadi kari melayu..hahahaha... fail kali kedua weh...stress!

Tapi kata en.husband better dari first time dulu, maybe kena ada kali ke-3 dan ke-4 lah lepas nie baru boleh jadi betul-betul kari penang yang sodap...hahaha..

kari penang yang adik ipor buat
kari melayu ikan patin

Harap-harap lepas nie menjadi la kalau buat lagi, usaha tangga kejayaan chaiyok² nieyl !

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

6 comments:

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...