Cara Halau Semut Dekati Gula

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Cara Halau Semut Dekati Gula | Kadang-kadang kita pun tak pasti dari mana semut tu boleh ada dalam balang gula. Actually kan, nieyl rasa bukan nieyl sorang je kot yang alami masalah balang gula di masuki semut ni kan. Biasalah en.husband kalau di bancuh air, mesti gula tak tutup dengan sempurna, selalu kena double check semula kalau tidak, memang bermaharaja lah semut-semut bersama ratu dia.

Pagi ni nieyl terjumpa cara-cara halau semut di balang gula, ha..sedang eloklah tu kan sebab memang bermasalah pun dengan gula tu, so nieyl share juga dengan korang semua. Ianya sangat membantu kita yang mana memang bermusuh dengan semut tu..ayuh!jangan bagi dia ambil gula kita...hahaha..





Kredit kepada Seismik Makan 
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

6 comments:

  1. wahhh nice petua niel.. boleh la buat kat rumah nnti

    ReplyDelete
  2. Saya tak boleh nak cuba dengn 4 benda ni sebab rumah saya tak ada semut.
    Lipas lagilah tak ada.

    ReplyDelete
  3. bagus ni nanti bole buat kat rumah

    ReplyDelete
  4. tq nieyl.
    aida cukup la angin kalau anak2 tak tutup balang gula dgn betul.
    mula la cik semut & family dtg berkunjung.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...