08 September, 2016

Bedak Miyami Menjadi Pilihan Hati

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 


Bedak Miyami Menjadi Pilihan Hati | kalau tengok gambar kat atas tu, jangan tanya jual ke ya..sebab nieyl x jual pun ya..nieyl pun beli dekat orang. Biasanya nieyl mmg pantang kalau tahu bedak nie ada offer..memang borong pun.. nieyl memang suka bedak nie sebab ianya sesuai dengan kulit nieyl,buat masa nie sepanjang pakai bedak nie tiada sebarang alahan termasuklah jerawat..Alhamdulillah.. 

Selain itu,benda nie memudahkan nieyl bersiap ketika hari-hari nak pergi kerja.. Tak perlu lagi nak berfoundation sebab semua dah ada dalam bedak nie.. Untuk kulit nieyl yang orang kata putih gebu nie, nieyl guna yang medium.. Kebiasaanya,sebelum pakai bedak nie,nieyl akan pakai toner dan krim pelembaop dulu kemudian baru apply bedak. Untuk lebih nampak flawless,nieyl akan spray dengan spray kekal make up..

Nampak 3 tu macam banyak je kan,kalau korang nak tahu...3 tu boleh tahan 2 je..hahaha..kuat giler pakai bedak..hahaha..sebab itu 2 bulan sekali kena top up bedak nie..dah la mahal kalau tak ada offer..

korang pakai bedak apa sekarang nie?share laaa... 


  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

9 comments:

  1. sama jugak.. tapi, satu tu pun jebuh habis.. kalau pegi kerja tak pakai bedak ni pakai bedak baby ja.. nak keluar kemana-mana ja baru pakai ni, tu lambat habis..

    ReplyDelete
  2. suka bedak ini..kadang-kadang beli ini. Kadang-kadang beli Pixy :)

    ReplyDelete
  3. pakai yg ni cosway...kadang² pakai gak bedak PIXY (lagi murah,,,artis indonesia ramai pakai,,kawan ler bagitau,,x tau ler btul ke idak)

    ReplyDelete
  4. bedak ni pun pilihan hati saya. tapi jarang pakai sebab kadang2 lupa nak pakai. haha logik tak? jangan tak caya.

    ReplyDelete
  5. Kita pkai bdak bby biasa tu je klau dduk rumah. Klau kluar jln pkai loose powder nurraysa je.

    ReplyDelete
  6. mummy tak pernah pakai compact powder lagu ni.. selalu tengok adik yg pakai MIYAMI ni.. dan mostly kawan2 mummy yg pakai kata bedak ni baguih..

    ReplyDelete
  7. x pakai bedak..haha..berhabuk

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)