Nieyl Berteambuilding Part IV

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Hanya berbekalkan Pencungkil gigi Dan Straw..
kteorang di arahkan membina jambatan untuk lalukan bola golf sampai masuk dalam tong..
Do you imagine?OMG..how..how..semua orang terfikir² bagaimana...

Pada asalnya bekerja dalam team masing²...
duit yang dikumpul selama ini, kena guna untuk membeli Straw dan pencungkil gigi tu..
dan setiap KLU yang diperlukan, kita kena bayar rm1000 kepada urusetia.

First pelaburan yang terpaksa team nieyl buat beli straw + pencungkil gigi + KLU = RM19000
Nasib baiklah KLU yang pertama tu sangat² membantu..
Sebenarnya tidak mungkin berjaya sesebuah jambatan itu kalau hanya menggunakan
straw dalam 50 batang..Tidak mungkin akan terjadinya jambatan tu.

KLU yang pertama adalah 3 in 1 maksudnya...
3 kumpulan bergabung untuk tenaga, melaburkan segala duit yg ada untuk beli straw..
kita buat satu jambatan yang kukuh...




Bila tinggal beberapa minit yang terakhir, kita perlu buat pengujian terlebih dahulu untuk memastikan
jambatan itu kukuh untuk bola golf tu lalu dan masuk terus dalam bekas yang telah di sediakan.



 Boleh imagine tak macam mana bola golf berat tu lalu di atas straw tu?
meh nieyl share videonya..
video
 
 Kenangan bersama fasi yang sangat sporting,best. So,kalau ada yang nak buat team building tu.. Mohon lah buat di sana..InsyaÁllah membawa balik kenangan yang best.
 Bila free style ha..macam² gaya ada..

Siapa kata gred rendah tidak boleh berkawan dgn org atasan..
dan sebaliknya..sebab bila dalam 1 team atau pasukan, kita perlukan perancang dan pelaksana..
setiap orang dalam team ada tugas masing² dalam menjayakan sesuatu perkara,projek dan sebagainya..

Yang penting sikap hormat dan menghormati orang yang lebih tua,orang yg lebih tinggi kedudukannya dalam organisasi itu perlu ada. :)

Tamat sudah kisah teambuilding 4 hari nieyl...
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

3 comments:

  1. stress bila kena buat tugasan, bila ada pulak yg xsuka dgr arahan, nk bg arahan, tp sume x betul. hehehe/.

    ReplyDelete
  2. bagus teambuilding mcm ni..nak pulak kena buat jambatan mcm ni kan...ni sebenarnya nak mengajar kita erti kerjasama..

    ReplyDelete
  3. seronok je tgk ye..sy tak pernah lg kot join teambuilding camni..huhu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...