21 December, 2015

Ganjaran Isteri Memasak Untuk Suami dan Anak-anak

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Weekdays memang jarang sekali nak masak..
Sebab biasanya mak akan bagi lauk...
Jadi,sememangnya dalam peti sejuk nieyl kosong...
Tak malu pun cakap peti sejuk nieyl kosong..
Sebab memang kenyataan...

Disebabkan nieyl jenis yang nak masak baru akan pergi kedai beli barang..
Kalau en.husband request nak makan apa² baru nieyl akan pergi beli...
Sebab isnin - jumaat mak nieyl akan bagi lauk² kedai mak..
Alhamdulillah..rezeki..hihihi...

Sebab itu bila weekend dapat masak untuk en.husband..
Ya Allah..rasa sangat happy..sangat best...serius tau...
Rasa macam nikmat sangat..rasa rindu nak masakkk...

So,weekend lepas (semalam) berpeluang masak..
special sikit laaa...ikan siakap stim...
tentu² nya nieyl guna kuali yang nieyl beli kat go shop..
Tak perlu nak terbalik² kan ikan..
just tutup dengan penutup kuali...
atas bawah masak...:)

Tak rugi beli tau...


Oh ya...lagi satu...
Kalau kita tak pandai masak..tak apa..
yang penting kita rajin masak...
lama² kita akan pandai..:)


-LOVE nieyl-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

9 comments:

  1. Kalau kakak pun dah mama ada restoran buat apa susah-susah masak
    Ambil aje lauk dari kedai lagi pun tak membazir.
    Sesekali masak itu lain cerita.
    Nieyl sebenarnya suka masak sebab tu dpt peluang hari minggu masak bahagia rasa ye:)

    ReplyDelete
  2. alaa kalo akak jadi nieyl pun tak beli stok...kang buat rugi jek kan...baik beli bile nak masak.... tu lagi ok dari segi penjimatan.....

    ewahh berbunga2 bace entry nieyl arini....pagi ni akak masak nasi minyak...ayam madu....terus rase hepi jeeeee tgk ganjaran yg dpt ni heheheeheh

    ReplyDelete
  3. betul tu...banyak ganjaran buat isteri yang rajin masak utk suami...untungnya ada suami leh masakkan....

    ReplyDelete
  4. beruntungnya suami kalau isteri masak kan..
    merasa air tangan isteri tercinta kan..

    ReplyDelete
  5. Rajin betul Nieyl ni..
    Bahagia dapat memasakan..

    ReplyDelete
  6. untunglah mak ada kdai mkn...hehe

    ReplyDelete
  7. In shaa Allah.
    Air tgn kita penting utk kesejahteraan famili :-)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)