Sotong Sumbat Nieyl

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Bila cuti sabtu n ahad jelah yang boleh abis kan masa lama sikit kat dapur..
Kalau tak,isnin - jumaat masuk dapur sebab nak buka tingkap...
cuci pinggan atau cawan yang di tinggalkan dalam sinki..huhu..

Last weeked first time buat sotong sumbat...
Ingatkan susah sangat la menyumbat...
upernyer semudah 1 2 3 saja..wah!kau nieyl...

Ini inti yang nak di sumbat dalam badan si sotong tu..hihi..
Bahan dia senang je..

Karot + bawang besar+ cili merah besar+ daun bawang+ telur

*karot+ bawang besar (potong dadu)
*cili merah besar + daun bawang (potong kecik²)
Cara² memasak

Tumis semua bahan n last sekali baru masukkan teluar...
jangan lupa letak garam secukup rasa okey... :)

Lepas tu, terpulang la uolls nak masak apa dengan sotong tu...
ade yang masak kicap..ade masak sambal..ade yg masak masam manis..
terpulang laaa okey... :)

selamat mencubaaaa :)


-LOVE xoxo-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

7 comments:

  1. eh baru tau resepi ni boleh try ...my en laki tu suka mkn sotong boleh try ... asek2 dok ulang masak sambal je ... hahahahha a

    ReplyDelete
  2. Sedapnya.. Bila nak hbis alergik nih..

    ReplyDelete
  3. Mudah jer rupanya.. Dah lama teringin nak makan.. tq nieyl share resepi.. Bolehlah cuba nanti..

    ReplyDelete
  4. Lya pun prnh try msk ni, sdpkan

    ReplyDelete
  5. biasa makan sotong goreng tepung and sotong sambal je..boleh try sotong sumbat ni nnt..tq sis :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...