sakit hati bilaaa...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Salam jumaat semua...
hati mana tak sakit...Bila penat bekerja...
jalan ke parking kereta jauh...sampai kat kereta...
Tengok kereta kena sagat dengan kenderaan lain..
yang tak tahu pun siapa..bila....

 selama 3 tahun pakai kereta..
Jaga dia bak putera raja..Tak bagi calar sikit pun...
Malang tak berbau..semalam kena sagat baik punya...
Nasib baiklah en.husband kata tak teruk...
masih boleh polish..

Bukan kereta nieyl je kena..ada beberapa lagi kereta yang kena...
Yang paling teruk..kereta bawah nie...
hilang side mirror dia...
 Selama ni okey je parking sini..
Kebetulan,semalam bangunan sebelah opis nie buat event besar..
biasalah parking kan terhad...Bantai la dieorang parking sesuka hati..
doudble parking pulak tu...jadi,laluan jadi sempit laaa...
bijak pandai kan orang yang parking side 1 lagi..kalau kau bawak kereta sorong tak apa la..
nie dah la bawak kereta besar²..pastu kau boleh doudble park..
bila lori nak lalu..ha..ini lah akibatnya...

* kalau nak buat sesuatu event tu..
tengoklah kemudahan yang tersedia...
klu rasa x sesuai...fikir²kan la..cari tempat yg lebih sesuai...

-LOVE xoxo-









  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

10 comments:

  1. Innalillah...sbr ye Nieyl..kereta minta di 'make up' la tu :)

    ReplyDelete
  2. Kakak rasa ini mesti lori sebab body besar tak lepas jadi semua kereta yg park tepi kenalah..
    Sedih memang sedih tapi tak tahu angkara siapa
    Kena polishlah tu Nieyl...kesiannyaaaa..

    ReplyDelete
  3. memang sakit hati la kan... tapi nak marah-marah pon tak guna, tempat parking terbuka macam tu selalu jadi..tawakkal dan redha je la .

    ReplyDelete
  4. kesiannye ko ..kesian kat org keja kat putrajaya ni ...dulu2 byk kawasan lapang dijadikan parking tp sbb pembangunan ...pembangunan yang bg aku mmg tak terancang dan demi duit .... jd cam ni la... opsi byk tp parking tak dak ... nk sutuh naik bas ??? logik sikit kami ni ada tanggungjawab ...anak bersekolah ... cuba fikir2 sikit seblm nk buat pembangunan tapi tiada parking .....

    ReplyDelete
  5. sabar jeah nieyl..istgfar banyak2..

    ReplyDelete
  6. ya Allah nieyl...tak pasal2 hah.... tu la kan sama dgn tempat akak ni laa parking mmg masalah betul..... risiko tu mcm2 hah.... sabar ye nieyl...try polish ke hope ilang kesan sagat tu....

    ReplyDelete
  7. Ha... kan mak dah geram hihi....
    Gitulah Nieyl.....benda dah berlaku, nak saman pun tak boleh ek. Nasib masih boleh diselamatkan dengan polish je...lega..

    ReplyDelete
  8. ish2.. sabar je lah ~

    semoga ada yang lebih baik...

    ReplyDelete
  9. ms viva akak pon pernah kena kemek kena pintu org sebelah buka kuat2 kot..ada 2 bekas pulak tu..huhuhu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...