Bila Pas Kerja Tercicir

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Hari jumaat lepas punya la kalut...
bila sampai rumah baru perasan yang pass kerja tak ada kat tali..
sebab tali gantung tu mmg sentiasa pakai...

Dengan hati yang tak tenang nyer tu..
start enjin kereta...pergi opis semulaa...
nasib baik lah opis jarak tak jauh mana pun...
so, sampai je kat lobi..
guard kat lobi tu tanya..
'Puan cari pass ke?'

Ya Allah lega hati bila jumpa semula..
Bukan apa pun..klu pass kerja gomen nie hilang...
prosedur die panjang sgt...
Malas sebab dah pernah hilang sekali...huhu..

dengan nak buat report polis nya..
kena bayar lagi..pergi tempah lagi...
pastu nak masuk opis macam susah la klu pintu kunci..
Tak ada pass..kena tggu orang datang,buka pintu..

Masa pergi opis semula tu..
Agak la anak buah nie teman...
kata dia,tak pernah pegi opis baru nie...
so,bawak laaa...tgk² tempat makcik dia kerja..
Lepas tu balikk dengan hati yang gembiraaaa...:)
Dalam kereta,baca paper mcm orang besar..
bukan nak tgk berita tajuk semasa..
terus tgk slot sukan...hmm...bukan main minat dia ngan bola...
sebut je la pemain bola MU..semua dia kenal..


-LOVE xoxo-


  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

6 comments:

  1. nasib baik jumpa balik aku dulu penah gak hilang tp jumpa balik ...

    ReplyDelete
  2. PENTING PAS KERJA TU HATI2 JGN HILANG LAGI...

    ReplyDelete
  3. nasib baik jumpa balik. kalau tak susah juga dibuatnya

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah ~

    sebaik jumpa// panjang jodoh..

    ReplyDelete
  5. Len kalli llbh brhati2 ya nieyl

    ReplyDelete
  6. wow. kena report polis ekk pass keje ilang ?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...