Bila Mak Ikut Anak Shopping

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Sebagai seorang anak memang nieyl suka kalau mak ikut..
nieyl pergi jenjalan...shopping...tetapinyaaaa...
mak nieyl jarang² nak ikut....sebabnya...

1. Tak larat nak jalan lama² -sebab dia tahu anak dia kalau berjalan,
berjam-jam tanpa letih..hahaha

2. Mak tak suka makan kat luar - jenis nieyl kalau berjalan,
memang akan makan kat luar..hihihi

3. Tak suka balik rumah lewat malam - anak dia nie kalau keluar pagi,
tengah malam baru sampai rumah..hihihi...

So,alkisahnya last week nieyl memang sangat stress..
tertekan bila dengar  pembentangan bajet 2016..
sebab apa..yg tu nanti nieyl cter...

So,en.husband pun tak sanggup agaknya tengok muka
masam isteri dia kat rumah..so.kita keluar jenjalan..
jadinya,ajak mak skali...
Belum ada anak boleh la siap bergambar bagai..huhu..
First time sebenarnya pakai shawl lain warna dengan baju n seluar..huhuhu..
tapi okey je kan..kan...
Ambil gambar dalam kereta menjadi perkara wajib bagi nieyl..
sebab nya...i love it shawl nie...hihihi..

Eh..terlupa lak nak cakap..
nieyl pergi jenjalan kat paradigm mall...
sebab nak beli barang sikit kat kaison..hihi..
Mak memang suka bunga...
 Bila dah berjam-jam jalan,mak pun dah tak larat nampaknya...
kita singgah minum kat Teh Tarik Place...
Teh ais fav nieyl...super sedap...lain dr yg lain rasanya...
sebab nieyl memang akan order teh ais g mana² pun...
 Mee goreng dia memang sangat sedappp...
 Tauhu nie..nieyl makan kosong je..
sebab nieyl tak suka ngan rasa sos dia tu...

Seharian keluar dengan mak..
Ayat yang selalu mak sebut..
"masuk sana..masuk sini..tapi tak beli apa pun"
hahaha..

Lelagi kalau dalam kaison tu..
memang nieyl pusing dlm tu berkali²..
smpai mak pening..last² mak kata...mak tunggu kat luar laaa...hihihi..
Kesian mak...
Sori mak..anak ngan menantu mak nie memang mcnie..
klu keluar shopping...tapi balik tak tangan kosong tau..hihi..
nanti nieyl cerita,apa nieyl beli yea... :)

-LOVE xoxo-
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

11 comments:

  1. org tua gitu la kita suka jln2 ..diorg dah penat ... hahaha

    ReplyDelete
  2. mak akak weekend je bizi ngalah menteri..ade je hal die..nak ajak jalan pun susah..hahahaha.

    comel je akak nengok pakai gitu...;D

    ReplyDelete
  3. cik nor pon mcm tu gak..keluar msk kdai dlu past tu baru bli..:)

    ReplyDelete
  4. Perut tgh lapar, nampak mee goreng tu lagi le terasa lprnya :)

    ReplyDelete
  5. Mak sy pun tak gemar jln2. Penat katanya

    ReplyDelete
  6. mmg inilah nieyl ubat stress...cuci mata
    seronok mak nieyl jln walau penat...

    ReplyDelete
  7. sbnarnya nk jnjalan j lebih. .
    xlist mak mau jga ikut

    ReplyDelete
  8. Salam singgah hari ni. Doakan yang baik2 aje for u. Tq sudi ke blog KA jg. Org tua2 ni mmg suka kalu dibwk jalan2 he3

    ReplyDelete
  9. Dah lama tak kuar jalan2 dengan mak...sebab diri sendiri pon dah tak larat sangat...sampai adik tegur ko jalan mcm orang mabuk....hahahah

    ReplyDelete
  10. Hehe... Memang kesian kat mak kan kalau ikut anak shopping..

    ReplyDelete
  11. Tp klau mcm kita ni bkn sllu dpt blik umh mak, bila ajk mak kluar jln laju je dia. Hee

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...