SEGMEN BEN ASHAARI : AKU , SEORANG BLOGGER !

(Untuk Join Sila Klik Banner)

  1. Terangkan secara ringkas peranan anda sebagai seorang blogger kepada orang sekeliling anda , masyarakat dan negara .. Apakah isu yang ingin tekankan terutama sekarang ini

    Secara jujurnya semasa start berblogging nie, tidak pernah fikir yang akan ada orang lain yang akan baca blog kita. Sebab itu lah isi kandungan blog banyak tentang kisah kehidupan peribadi. Tetapi selepas follower semakin hari semakin ada walaupun tak beribu, baru lah start berkongsi pelbagai info, termasuklah hiburan, resepi, makanan dan lain-lain lagi.
  2. Jika anda mampu dapat pendapatan dari blog sehingga ribuan ringgit , apakah anda akan berhenti bekerja dan menjadi blogger sepenuh masa. Apakah bisnis yang akan anda lakukan sebagai Backup Plan masa depan ?

    Kelakar pula bila nak tulis jawapan bagi soalan nie, mana tak nya kalau akaun nuffnang tu 3 tahun baru dapat rm10.20 hahaha.Jadinya, tidak pernah terfikir untuk berhenti kerja walaupun / andai kata memperolehi pendapatan yang lumayan dari berblogging nie, tetap dengan kerja hakiki cuma sebagai blogger nie hanya part time la..Sebab suka berblogging.
  3. Ceritakan sedikit mengenai harapan anda sebagai seorang blogger terhadap dunia blog ini ?

    Kalau kita tengok, semua orang mampu untuk menjadi blogger cuma kita ini di kategori blogger yang bagaimana adakah ke arah yang positif,atau ke arah yang negatif. Harapannya biarlah pada masa hadapan lahirnya blogger-blogger yang mampu kongsi kan ilmu-ilmu yang bagus, yang baik, yang boleh memberi manfaat pada orang lain. Yang penting setiap penulisan kita itu datang dari sumber yang betul..bukan gosip atau fitnah..

First time join segmen dari blog BEN ASHAARI

9 comments:

  1. Assalamualaikum Nieyl.. Salam kenal! ^_^
    Datang melawat dari segmen sama.. Hehe.. Jemput singgah ke blog saya juga.. ^_~
    SEGMEN BEN ASHAARI : AKU, SEORANG BLOGGER !

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah... walaupun berblog hanya untuk suka-suka, rupa-rupa memberi manfaat untuk semua... salam kenal dari sgemen ben ashaari.

    ReplyDelete
  3. datang memfollowkan diri

    http://acikwatie.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  4. Dari segmen yg sama.

    http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  5. Ros singgah sini dari segmen yang sama :)
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  6. Salam perkenalan..
    Blog pink yg sy suka..
    Gud luck.
    Done follow..
    Jemput ke sini:
    tellingstory11.blogspot.com

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...