11 July, 2018

7 Panduan Makan Secara Sihat Di Hari Raya

Sebulan kita berpuasa, bila tiba syawal makannya pun sebulan..hehehe..bermula 1 Syawal - 29 syawal ni non stop open house , jamuan raya pejabatnya lagi. Wah!bulan syawal ni memang boleh berjimat . Ha..walaupun banyak makan free, kena ingat ya makan dengan kuantiti yang sikit berhenti sebelum kenyang. Ini dah kenyang pun sumbat lagi adoi..pecah perut tu kang.

Walaupun tinggal beberapa hari sahaja lagi syawal, nieyl nak share juga tips dekat korang cara makan di jamuan hari raya. Rasa semua makanan tapi dengan saiz hidangan yang kecil sahaja. Yang penting kurang kan minum air manis ya..


Lepas habis syawal, kena work out semula sebab badan penuh dah sebulan dengan lemang, rendang,nasi impit dan lain-lain lagi. Jangan lupa jaga kesihatan ya..

4 comments:

  1. Naik banyak tak berat tu Nieyl? Haha. Lepas raya jangan lupa workout ;)

    ReplyDelete
  2. Musim2 raya ni memang kena pantau makan, kesihatan memang kena jaga

    ReplyDelete
  3. memang susah lah nak cari buah dengan air kosong masa raya ni

    ReplyDelete
  4. tulah, berat sha pun kemain naik haha dah kena diet pulak, raya haji nanti hihi

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)