Menu Bekal Hari Ini

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 


Menu Bekal Hari Ini | Hari ini bawa mana yang sempat je,tak seimbang sebab terlupa nak masak sayur pagi tadi lagipun dah terlewat nak pergi kerja..hihihi.. Teringat dulu masa mula-mula nak start bawa bekal pergi kerja malas sangat sebab kena bangun awal sikit, tapi bila dah lama kelamaan buat bekal pergi kerja dia jadi satu keseronokan. Apa yang kita dapat kalau bawa bekal pergi kerja?
  • JIMAT - Jimat dari segi duit, bayangkan kalau di kedai makan di cafe contohnya, nasi, ikan/ayam dan sayur RM5-7 (lunch) + pula dengan breakfast (rm5-6) total sehari dah lebih dari RM10 sehari. Tapi kalau kita pergi kedai basah beli barang basah dengan RM10, boleh dapat ikan 2-3 ekor dan sayur 2 ikan. Yang kita boleh makan untuk 2 hari. fikir-fikirkan.

  • DIJAMIN SIHAT DAN BERSIH - kalau kita masak sendiri, dah pasti dan tentunya kita akan masak dengan bahan-bahan yang sihat dan sebelum masak kita cuci bersih kan. Secara tidak langsungnya kesihatan kita pun terjamin..

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

8 comments:

  1. setuju dgn nieyl..cik nor pn bawak bkl..:)

    ReplyDelete
  2. yg penting rajin ...mcm ai tak berapa rajin hehehe

    ReplyDelete
  3. Nak bawa bekal mmg hati kena cekal. kena bangun awal utk masak.
    takpe.. yg penting boleh berjimat.

    ReplyDelete
  4. Jimat lagi kalau bawa bekal sendiri kannnn

    ReplyDelete
  5. akak rajin buat bekal dia orang jek akak pegi beli..kekeke..

    ReplyDelete
  6. sedapnya.... rajinnya bwak bekal... bgus.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...