Bekalan Hari ini

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 



Bekalan Hari ini | Dah lama rasanya x up entry tentang bekalan lunch pergi opis.So,hari ini bekalan minum pagi nieyl dalam pukul 10 nanti karipap dan untuk bekalan lunch, ada nasi putih,ayam masak lemak dan sayur pak choy..

Alhamdulillah, bila setiap hari bawa bekal pergi kerja, percaya atau tidak nieyl boleh jimat lebih dari rm200 sebulan daripada makan di cafe atau di luar. Biasanya bila hari gaji je itupun kadang-kadang makan di luar bersama kawan-kawan.

Nak jimat tu boleh,yg penting tanya diri kita tu..nak jimat atau tidak..kalau xnak jimat jangan merungut duit tidak cukup sampai hujung bulan.. 😉

Siapa bawa bekal pergi kerja?kita geng..👋
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

6 comments:

  1. Meriahnya bekalan Nieyl.. =) Rajin awak masak..

    ReplyDelete
  2. sama lah dgn sis.
    selalu bawa bekal gi ofis. bukan sebab nak jimat sgt.
    cuma kawasan ofis sis susah nak carik makan. byk kedai makan cina.
    cuma ada 1 jer kedai makan mamak.
    dah 11 tahun keje sini, x lalu jugak nak makan bende sama jer kat mamak tuh.
    so, bawa bekal adalah jalan terbaik. hehehehe

    ReplyDelete
  3. bawak bekal untuk breakfast je..sebab untuk lunch ada food court yang murah

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...