Menu Masakan Weekend

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Menu Masakan Weekend | Kalau dah pukul12 ni sedang eloklah kalau nieyl share dengan korang gambar-gambar makanan yang sedap² kan...eh...sedap ke? Oklah weekend lepas nieyl tak ada pergi ke mana-mana pun. Just habiskan masa di rumah dengan mendobi, mengemas dan memasak untuk suami tersayang, mak dan MIL nieyl.  Itulah dia bila mood rajin nya sampai rajin tersangat masuk dapur masak. 


Ini menu yang sangat simple, telur + tomato sambal tu en.husband sangat suka, itu salah satu fav makanan yang dia paling suka nieyl masak. Selain dari kari penang dan masakan lain. 


Sabtu pagi nieyl tergerak hati nak pergi pasar pagi, so sebelum pergi pasar nieyl singgah rumah MIL dulu,bawakan nasi goreng untuk breakfast.Lepas tu baru pergi pasar pagi, sebab nieyl memang nak makan kerang,sebab masak shell out hari tu tak puas makan. So,beli dan masaklah sambal bersama petai...hihihi...licin...


hari ahad pula nieyl masak ayam masak merah tapi special sikit sebab biasanya ayam masak merah ni nieyl masak time raya je, kalau hari-hari biasa masak ayam sambal lain ckit rupa dan caranya...😉


Last nieyl masak semalam ketam masak lemak cili api, walaupun en.husband tak boleh makan ketam isteri dia gagah juga masak. Ala..nieyl tak kejam tau,nieyl masakan ayam masak merah special lagi untuk dia..fair la ya..hihihi..Nieyl tapau untuk MIL juga..😉

Oklah cukup la share makanan,karang ada yang banjir depan pc nanti..hihihi...oh ya,nanti nieyl nak share sikit tentang ketam...tunggu yaaa...
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

9 comments:

  1. Ketam tu yg teringin nak makan Nieyl..

    ReplyDelete
  2. series myelerakan ! da la lunch tadi ju makan bun sj huhuhu

    ReplyDelete
  3. akak dah lama tak memasak ... kesian anak2 rindu mama masak ... hahaha
    tgu la mama dah rajin nanti boleh la

    ReplyDelete
  4. Wkmsalam.
    Macam2 menu, sedap2 belaka.

    ReplyDelete
  5. Dikkk akak dah buat sambal telur tuuuu!! tq sebab wasapppp tapi baca je terlupa nak reply sebab busy..so so soryyyyy!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...