Soalan WAJIB Bila Jumpa Kawan Lama

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Soalan WAJIB Bila Jumpa Kawan Lama | Semakin meningkan usia nie zaman persekolahan lama di tinggalkan. Kawan² semuanya ada yang masih contact dan ada juga yang lost contact. Kebiasaanya kalau yang masih contact tu ofcourse la tahu apa kita buat sekarang,kerja kat mana semua tu kan.. Yang nie yang lost contact dah bertahun-tahun kadang² belasan tahun tak jumpa tertiba terjumpa tanpa sengaja.

Antara soalan yang lazim bila jumpa kawan lama ni adalah:-

  1. Kau buat apa sekarang? 
  2. Kau stay mana? 
  3. Kau buat apa kat sini?
  4. Kau datang tak fulan si fulan kahwin? 
  5. Kau tau tak si fulan dah kahwin? 
  6. Kau dah kahwin?
  7. Kau bila nak kahwin?
  8. Kau kerja mana eh?
  9. Family kau okay?
  10. No telefon kau ape?
Actually,banyak je soalan² yang akan ditanya..kadang² soalan yang sensitif pun ada..kalau rasa boleh jawab,ya akan di jawab kalau rasa malas nak jawab..tukar topik..sudahhh...

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

1 comment:

  1. Betul sangat, LZ setuju. Soalan yang terlalu biasa Nieyl. Soalan tu semua update terkini setelah lama tak jumpa.. ;-)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...