Muzium Terbalik Penang : Upside Down Museum

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Muzium Terbalik, adalah sebuah muzium interaktif di Kimberley Street di George Town, Pulau Pinang. Muzium ini dibuka kepada orang ramai pada 8 Ogos, 2015. Ia menawarkan pengalaman yang unik dan best.. 
Gambar kat atas nie nieyl snap bila dah keluar dr muzium tu..so,ramai orang beratur ikut giliran..
Alhamdulillah time nieyl sampai tak ramai orang tak perlu beratur pun...:) excited!
Korang boleh layan beberapa gambar nieyl ambil kat dalam muzium nie...
macam² gaya kena buat untuk nampakkan effect terbalik tuhhh...















video

Kalau pergi muzium nie..korang tak perlu risau macam mana nak menggayakannya..
tak perlu risau siapa nak snap kan gambar korang 1 family...
sebab di setiap bahagian atau ruang tu..akan ada seorang pembantu muzium..
dieorang akan ajar korang untuk pose macam mana...
dan dieorang juga akan snap kan gambar korang... :)

Actually,kat penang nie ada lagi beberapa muzium yang best..
yang korang boleh pergi,antaranya
MUZIUM EMAS PG,
MUZIUM MAINAN PENANG, MUZIUM HANTU PENANG, RUMAH PERANAKAN PENANG, MUZIUM TEROWONG MASA PENANG,  MUZIUM PUPPET DAN OPERA TEOCHEW, MUZIUM KAMERA,I-BOX MUSEUM GLASS OF PENANG,MUZIUM INTERAKTIF MADE IN PENANG, WONDERFOOD PENANG.

hari tu nieyl tak sempat nak pergi semua tempat...
So,klu korang pergi penang try la pergi tempat² yang nieyl share tu..
nanti post entry..boleh nieyl baca :)


  Waktu Operasi
 Isnin - Jumaat : 8.45 pagi - 4.30 petang
 Sabtu & Ahad : 8.45 pagi - 7.30 malam

 Bayaran Masuk :
 Dewasa (MyKad) - RM 16
Dewasa (Tanpa MyKad) - RM 27
 Kanak - Kanak ( 5 - 12 tahun ) - RM 8
 Kanak - Kanak ( Tanpa MyKad ) - RM 16
Pelajar ( Kad Pelajar ) - RM 11

Alamat Muzium :
No 45, Lebuh Kimberley, George Town, 10100 Pulau Pinang
  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

6 comments:

  1. akak plak yg penin pale tgk nieyl hahaahahah..pastu otomatik nak tebalikkan kepala kahkahkah....

    tu la skrang byk tempat2 mcm ni kan...tricky muzuim lah....3d muzium lah....bagus gak jadi tarikan utk pelancong....

    ReplyDelete
  2. Nieyl! kakak pening haha...
    Dah kata unside-down semuanya gitulah jadinya
    Tapi cara ambil gambar pandai macam betul pulak - sampai pening kakak tengok:)

    ReplyDelete
  3. Menarik jugak sini. Siqah pernah pergi yang kat melaka je. Kat penang pun nice jugak. Kan awak, staf tolong kita ambil gambar dan tolong bagi idea nak bergaya. Tu yang senang... Hii

    ReplyDelete
  4. best ni.
    so far aida lom pernah gi mana2 muzium terbalik pun hu hu hu...

    ReplyDelete
  5. Tak pernah pergi lagi ....
    Mahal jugak tiket dia ye Neiyl

    ReplyDelete
  6. walaupun dok Penang, tak penah sampai lagi.. one day ! In Allah wills.. ^_^

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...