Tidur 30 Minit Di 'Office'

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 


Wanita ini, Sheryl Cookson akan tidur selama 30 minit semasa bekerja untuk pastikan dia sentiasa cergas dan berproduktiviti sepanjang harinya di pejabat. Apabila dia merasa letih, tak sedap badan, dia akan ke katil khas dipejabatnya dan nikmati tidur dalam jangka masa 30 minit. 

Untung dirinya kerana bekerja di sebuah syarikat perisian komputer di Mancester yang memahami kepentingan tidur sekejap tersebut. Kajian dari Spanish Society of Primary Care Physicians juga mendapati tidur sekejap ditempat kerja dapat mengurangkan stress, meningkatkan fungsi kardiovaskular, meningkatkan mood, kepekaan dan juga memori. 

Pendek kata memang baik lah. Agak-agak di Malaysia ada tak syarikat beri tidur 10 minit pun jadi lah?

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

7 comments:

  1. KALAU TERTIDUR BOLEH SET MASA TENTU OK N RAMAI MAJIKAN KATIL UTK TIDUR SAT DI PEJ..TAPI TAKUT TERLAJAK WAKTUNYA HINGGA HBS MASA KRJA HEH..HEH..

    ReplyDelete
  2. bestnya dalam ofis ada katil.. nak jugakk

    ReplyDelete
  3. kat sini ramai sangat yang amik kesempatan! even takde waktu rehat pun boleh mengular inikan pulak kalau bagi tido..hmmm malas nak cakap..kekeke..

    ReplyDelete
  4. nak juga.mau sampai balik lenanya..dengan sejuk2 mcm ni

    ReplyDelete
  5. Kalau kat sini..?
    Jangan kata 30 minit, melarat berjam-jam lak nanti.. pakej dengan berdengkur.. Orang lain yang stress nanti.. yang sedia ada ni pun ada je tidur sampai siap berdengkur.. tu belum lagi hilang waktu bekerja p minum kat kedai.

    ReplyDelete
  6. kalu macam ni punya selesa xckup 30minit..heheheh

    ReplyDelete
  7. terus terang kan nieyl, aida kat opis tu, kalu ngantoks aje terus tutup lampu & pintu.
    terutama few minit before lunch hour. or ptg hari.
    opismet da tahu dah.
    sure si aida ni zzzz :)
    then bangun terus ok. and sambung keje.
    terpaks tido. if not merepek nanti report :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...