Panik Bila Anak Sembelit

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Panik Bila Anak Sembelit  |  Ibu atau bapa mesti risau dan tidak keruan bila anak kecil kita menanggung sakit terutamanya ketika mengalami masalah sembelit. Ala..bukan kata anak kecil, kita yang dewasa ini pun kalau ada masalah sembelit,apa rasa sakit kan..Inikan anak-anak kecil yang tidak mempunyai tenaga yang banyak untuk meneran.

Menurut portal Pa&Ma, bila anak kecil mengalami masalah sembelit kerana mereka kurang mengambil makanan yang berserat. jadi, Pa&Ma ada sharing resepi makanan yang mungkin boleh kita cuba beri pada anak kecil kita jika mengalami masalah sembelit.

Nanum, di sarankan menu ini di beri kepada anak kecil yang berusia 6 - 9 bulan. Kiranya yang dah boleh makan lah. 

Bahan-Bahan

50 gram daun bayam,cinciang halus
500 ml air
50 gram avokado dilenyek halus
1 sudu besar margerin

Cara-Cara 

Rebus bayam sehingga layu
Masukkan margerin,masak sekejap dan angkat
Masukkan avocado dan kaca rata dan siap!


  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

4 comments:

  1. Yg itu urk kita pun boleh Nieyl.
    Tapi kakak paling senang lawas dgn kiwi dan dragon fruit

    ReplyDelete
  2. bagus perkongsian ni. nanti boleh amalkan kalau terjadi kan hehe.

    ReplyDelete
  3. Salam Jumaat, menyinggah bila ada sedikit kelapangan. Lama tak menerjah. X sempat nak kejar N3 tp ingatan tetap ada ! TQ gs sharing ni

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...