New Item: Biskut Baru :)

Salam..
Selamat Petang Semua...
So,kepada follower nieyl..
arini nieyl nak share..
Biskut terbaru..

Chocrunchy

Ia nya sangat ranggup...di salut coklat dan di nestum..Peh!!
Kalau nak buat pembelian atau tempahan..
boleh tinggalkan email..nnt nieyl email detail :)

1 bekas RM18 / 30 pcs
Continue Reading…

Birthday Gift

Salam..
Selamat Pagi semua..
pagi nie kembali banyak kenderaan di atas jalan raya..
Yela cuti sekolah dah tamat..
tapi x lame lagi cuti lagi kan..bulan 5...
2 minggu..hehe~

Alhamdulillah...
Walaupun lewat ckit terima gift nie..
sebenarnyer niat nie hati nak rembat handbag kat carlo rino tuh..
tapi masih tidak berkenan di ati..
masih tak jumpe lagi handbag nieyl nak tuh..
simpan duit dlu yea..:)

Taaaadddaaaa...
klu nak tahu,en.husband nie die mmg peminat jap..
tangan nyer 2 je pun..Tapi jam tangan ade la dekat 5 6 pasang..
aduhai..pantang klu de duit...mesti masuk kedai jam..
smpai beratus abis pun x kisah..
tu la lelaki kan (en.husband la)..



seindahcerita: mata mengantok menaip entry...huhu

Continue Reading…

waa..wangiii..

Salam..
Rasa nyer dah lame x keluar hari jumaat g shopping mall..
Biasa makan kat cafe..balik opis tdddooo...hehe~
hari ni saje berjalan kat Aeon jusco..

Ala..x beli ape pun..
beli barang kaca banyak la..
sbb serve tempat letak candy..

Kebetulan nampak pulak..bekas kaca yg comey nie..
beli laaa...pastu beli popuri..
letak kat bilik nie..kasi wangi laggiii..hehe~
Baru la semangat nak bekerja kan..
wangi aje...hehe~

seindahcerita: program 2 hari cuti nak kemas almari baju..
Continue Reading…

Pantai Morib

Salam jumaat..
Cerita hampir basi dah nie..
last week punya cerita nie..

Ke Morib saje jalan2 bawak mak..
sbb dah lame rasa nyer tak lepak2 kat tepi pantai..
kebetulan last week pegi pun dah petang..
naik dah pasang..jadi,lepas tepi tembok..
sambil makan keropok leko..jagung bakar..air kelapa..

bersama kekasih hati

cian anak buah nieyl nie..nak mandi pantai kate nyer..last2 temenung tgk laut tu ha..hihi
my sister ngan mak..jgn tanya kenapa my kakak sgt kurus yea..hehe~
cucu-cucu bersama nenek..:) 
Dipakse senyum..haha~makcik die nak duduk atas tu mcm x kena je kan..:P

melayan makcik yg sgt suke selfie..haha
klu selfie..ade je yg sibuk kat belakang tuh.....

Dah nak balik mase tuh..
terasa lapar plak..
hmm..plan makan kat bagan lalang la..sedap ckit kan..
dr morib nak ke bagan lalang tuh xde la jauh mane pun..
dalam 1/2 jam jugak la..klu bawak 100 la..
klu bawak 70-80 tuh 45minit..hehe~

Gambar x sempat nak amek sbb mase tuh masing2 dah kelaparan..
haha~sampai je makan...terus makan dlm 45 minit semua licin..haha~
bler perut dah kenyang..

Time tok jenjalan plak..sbb mmg nieyl plan nak g down town..
sbb nak carik beberapa shawl..
dapat la rebat dlm 3 helai...smpai blh sesat dlm down town tuh..
haha~lawak betul...
carik pintu keluar x jumpe..hehe~

Oklah..itu je nak share..:)

seindahcerita: minggu nie tak pergi mane2..

Continue Reading…

#MH370


seindahcerita: semoga segalanya berjalan dengan lancar pencarian diteruskan..
Continue Reading…

Tiba-tiba tak larat

Salam..
Selamat tgh ari..
niat di ati mmg nak full day keje arini..
tak tahu kenapa dari pagi selera makan xde..
badan bisa2..
dengan kesejukkan aircord lagi..
pinggang sakit..belakang sakit..

So,arini nieyl x larat bos bagi balik umah rehat..
klu masih x elok..better terus ke klinik..Takut demam...

seindacerita: doakan nieyl sihat kembali
Continue Reading…

Princess :)

Salam..
Selamat pagi..
Syukur Alhamdulillah..
Semalam selamat dah create page untuk bisnes part time..
walaupun belum sempat untuk update2 pakej..

Nama di beri PRINCESS CANDY

Kalau sudi LIKE la page nieyl tanda sokongan :)

seindahcerita : pagi nie tak tahu la nape..pening semacam..
Continue Reading…

Pencarian Tudung

Salam..
Selamat Pagi semua..
pagi rabu yg agak mengantuk ckit..
Sbb smlm meeting bisnes sampai kol12 mlm..
now,cube tok besar kan mata..haha

yeay...baju yg nieyl tempah / jahit kat member tuh..
dah pun siap last week g amek...
lgpun kain2 nie dah sebulan jugak la beli nyer..
dalam 2 minggu gak member jahit..
jahit pun ikut turn anta..rmai lagi beratur tuh..
kain yg atas sekali tuh jenis sutera..
nieyl penah ckp kan...kain n baju yg paling mahal penah di beli..
haha~tu jenis sutera rm300 klu x silap nieyl..
dah jadi baju dah..
yg bawah sutera tuh kain cotton vietnam..
Awal tahun 2014 aritu kirim kat kawan..

yg bawah nie pun sama gak..kirim beli kat vietnam..

Tapi tu la masalah nyer...
Bler semua dah siap..
x boleh nak pakai plakkk...
nape??haha~sebab masih x beli lagi tudung yg sesuai ngan baju nie..
wah!bukan main..1 baju 1 tudung yea..diva la sgt ko nieyl..
idak ler...sbnr nyer 3 kain nie..warna2 nie blm pernah ada..
dalam almari baju..haha~sbb tu ar kena carik n beli baru...

Asben. : tu la die..beli kain..beli baju..mesti nak beli tudung baru..

haha~kan dah kena perli.. :P

seindahcerita: kena kumpul lagi 1 ribu..nak beli peti sejuk..:P
Continue Reading…

Keluhan hati: gigi bongsu

Salam semua..
aduhai...rasa nyer dah hampir 100x kot ckp cmtuh...
sakit laaa...tapi kejap sakit..kejap tak..
hmmm...tak pasti sebenarnya..
nak kata ada gigi berlubang atau rosak..
mmg tak ada..

Last week dah sebenarnya dah rasa sakit belah kanan..
Tapi masib boleh bertahan..
bler kanan dah rasa ok..
skrg nie kiri plak..
mengilu aje..nak g jumpe doktor gigi..
rasa nyer dah 30x berfikir..hehe~

seindahcerita: kenapa la dah besar2 baru nak tumbuh gigi..nape kecik2 x abis tumbuh..
Continue Reading…

Peraduan Dutch Lady 2014

Salam..
Hye semua..
ha..mane2 suka join contest...
nie ada 1 contest dr DURCH LADY


Contest Period: 1 Mar - 30 April 2014

 Prizes:

 Grand Prize x 5: RM10,000 cash each

 Exclusive items to redeem:
Hand Towel - 15 points
Drinking Bottle - 20 points
Bagpack - 40 points

 How To Participate:
 Step 1 Purchase any eligible Dutch Lady liquid milk products.

 Step 2 Collect the bar codes as proof of purchase.

 Step 3 Download and complete the contest form. Attach barcodes (point details in contest form) and mail it to PERADUAN DUTCH LADY MILKATHON 2014, Peti Surat 3202, 47507 Subang Jaya, Selangor Darul Ehsan via post to redeem prizes and a chance to win a RM10,000

Maklumat lanjut KLIK SINI

seindahcerita: selamat berjaya :)






Continue Reading…

Moist cupcake

Salam..
Selamat pagi semua..
pagi yg x berapa nak biz ngan keje opis..
tapi bz ngan part time job la..
Alhamdulillah..rezeki...

So,ari sabtu lepas..
petang2 yg bosan tak pergi mane2 tuh..
saje try buat moist cupcake..
nak try tgk rasa nyer..
klu ok igt nak jual kat kedai mak..:)
tapi org2 yg rasa moist cupcake tuh semua x penah makan..
hampeh betul..jadi dieorang pun x tau..
hmm...nampak nyer kena buat skali lagi..
bagi kat kawan2 opis la..:)

seindahcerita: serve peti sejuk baru :P
Continue Reading…

APA!!! 1,000 helai tudung dalam almari?

Salam..Selamat pagi semua...
Pepagi lagi dah terkejut baca keratan akhbar 1000 helai tudung dalam Almari..
Biar betul..ish2..kite nie pun tudung pakai bertahun pun ade kan..
jom baca kisah si Mawar Fareeda yg cantik molek nie...

Rasanya belum ada lagi artis yang mampu pecah rekod Mawar Abdul Karm, 
isteri pelakon Fizo Omar yang mempunyai koleksi tudung sebanyak itu.
Kalau ada sila tampil dan tunjuk buktinya!
Haaa..... Tetapi itulah yang diberitahu oleh Mawar yang juga anak
pengasas tudung jenama Fareeda ini ketika ditemui pada
 mahjlis sidang media program Terima Kasih Sayang baru-baru ini. 

 Bukan itu saja, Mawar memberitahu tidak akan memakai tudung tersebut
lebih daripada sekali. Patutlah.. setiap kali tampil ke acara hiburan,
Mawar bergaya penuh stail dengan koleksi tudung-tudungnya. Kekwat tak??
 "Sebagai jurucakap dan pereka di Fareeda adalah menjadi tanggungjawab
saya untuk membawa jenama tersebut selain
menggayakan rekaan terkini dan sebab itu saya tidak akan
memakai sesuatu tudung itu lebih daripada sekali.
 "Siapa lagi hendak promosikan jenama Fareeda kalau bukan saya.
Betul tak?," katanya.Bagaimanapun kata Mawar,
kesemua tudung yang telah digayakan itu
tidak akan dibazirkan begitu sahaja dan akan diberikan
 kepada kenalan rapat atau saudara mara terdekat.
 Bercakap mengenai gayanya pada majlis berkenaan,
Mawar berkata bagi menyesuaikan tema majlis berkenaan
 dia mereka sendiri tudung yang dipakainya sehari sebelum acara bermula.

Malah kata Mawar, tudung berkenaan hanya siap
 pada sebelah pagi sebelum majlis sidang media itu bermula.
 "Kebetulan saya memang gemarkan warna Ungu
dan tudung yang saya gayakan ini mendapat inspirasi
 daripada tema berkenaan. "Rekaan ini bukan sahaja
untuk majlis berkenaan malah akan dijual kepada
 pelanggan mulai minggu hadapan," jelasnya.

seindahcerita: Shopping tudung pun jarang :P
Continue Reading…

Satu lagi projek

Salam..
hye semua..selamat petang yea..
bler de terlebih masa tuh..up la 2 entry sehari..
klu tak..shari 1 je la yg termampu..hehe~

Saja nak share2 ngan u all semua..
skrg nie nieyl masih lagi dalam proses mencari supplier candy..
masih lagi mengira untuk pakej2 candy buffet..

(contoh je dr en.google)

Selain dr candy buffet..nieyl akan buat chocolate fountain..
peralatan semua dah ade..cume masih lagi under kira2 buat pakej..:)

Doakan yea...
jangan lupa doakan jugak untuk MH370

seindahcerita: Esok opis akan adakan solat hajat untuk MH370
Continue Reading…

kalau nak duit lebih,kena usaha

Salam..
Selamat pagi semua...
Syukur Alhamdulillah..
masih berkesempatan buat coretan kat blog..

walaupun di saat nie gusi belah kanan sgt2 sakit..
nak makan ape pun sakit..aduhai..xkan la nak tumbuh dah gigi bongsu nie..
aduhai....sakit gler...blm lagi berdengup buat mase nie...
masih lagi bertahan...hopefully esok lusa kembali baik la..
x suka la time2 cuti ..sakit..hehehe~
nnt x leh nak fokus...

Orang kata kalau kita nak berjaya kena lebih usahakan..
cume rezeki anak tuh je belum tiba lagi..doakan yea..
nie rezeki lain lak...Alhamdulillah..skrg nie..
selain buat cookies rainbow..
nieyl setiap pagi akan buat sandwich anta ke kedai mak..

Alhamdulillah..ari pertama buat tuh..
biasa la benda baru kan..org x berapa nak beli sgt..
masuk hari ke-2 sampai smlm..Alhamdulillah..abis...:)

Minggu nie nak try resepi baru lak..
Igt nak try buat moist kek plak..
klu jadi,boleh la anta kat kedai mak..
biar rmai org dtg kedai mak..byk pilihan kan..

Doakan semoga nieyl jadi la wat weekend nie kek moist yea..

seindahcerita: ku mengharap...semoga MH370 di temui..amin..
Continue Reading…

Baru nak try Tecso Online

Salam..
selamat Pagi semua...
Masuk hari ke-5 dah..semoga ada perkembangan baru..
Misteri Kehilangan pesawat MH370..

walau bagaimanapun,dalam bersedih..kita tetap kena teruskan..
kehidupan kita..sentiasa berdoa agar segala nyer kembali baik..

Oklah..semalam petang tgh duduk2 buat keje..
tetibe kepala otak nie dok terpikir nak shopping barang dapur..
tapi masa en.husband nie asyik bz aje...
Belum ada kesempatan nak beli barang..

Hmm..disebabkan skrg nie segala nya di hujung jari..
ape lagi...jom tesco online shop laaa...:)
KLIK SINI
Nieyl x beli lagi..baru serve2 je...
nmpk mcm best aje..sbb nyer dah byk kali nampak lori tesco nie..
lalu kat kawasan nieyl tuh...
hmm..rasa nak cube laaa..hehe~

Klu nak check kawasan ualls dieorang hantar ke x..
meh check kat SINI

seindahcerita: cuma blh jumatkan masa je..kepuasan tuh xde..hihi
Continue Reading…

Cubaan demi Cubaan

Salam..Selamat pagi...
Orang kata kalau tak cuba tak tahu kan..
Ntah kenapa mood kebelakangan nie asyik nak membaking aje..

So,ari sabtu lepas cuti tuh..
tiba2 ati nie rasa nak cuba buat red velvet..
first tu mmg tgk resepi la..
sbb x reti pun buat kan..

Ini lah hasilnya..
Yg tropping tuh bukan krim tau..
nieyl letak cheese..yumyum la lagii...

Bila dah makan..dah rasa..
hasilnya..kurang manis..n kurang lembut..tapi still ada rasa sedap..
so,klu nak buat..kena lebih kan mane yg kurang tuh..

seindahcerita: Tidak putus asa berdoa untuk MH370
Continue Reading…

Pray For MH370

Salam..
Selamat Pagi semua...
Pagi nie kite masih lagi menunggu..menanti berita..


Sama2 la kita berdoa..
solat hajat..untuk mereka...
semoga Allah lindungi mereka...

seindahcerita: Aminnnnn...

Continue Reading…

Nak kenang kembali ‘Sembilu’

Salam..
Selamat Pagi Semua..
Mood suam-suam kuku arini..
yela kan..khamis...esok dah jumpe MR.J..haha (JUMAAT)

Oklah siapa zaman muda2 dlu seiring ngan zaman SEMBILU?
Ha..nak tgk kembali tak tapi versi teater muzikal..

Win tickets to Suara Kita at Istana Budaya..
KLIK SINI



Continue Reading…

Sticker dah ada :)

Salam..
Selamat Pagi Semua...
Alhamdulillah...bisness part time berjalan ngan lancar..
Walaupun kekangan masa tuh kan..
letih badan tu dah pasti laaa...

Skrg nie pun dah letak stock kat kedai makan mak..
Wlaupun masih baru lagi..tapi ada yang beli..
dan ada yang kata WOW!mahal nyer..

Sebenarnya pada nieyl Rm10 (20-23 pcs) 1 bekas nie xde la mahal pun..
klu rata2 nieyl beli kat luar..
ada yg jual 30-32 pcs rm12-16..
kalau yg 50pcs plak ada yg sampai rm25-50 tau..

Murah atau Mahal yg penting kualiti nya.. :)
hehehe~
Stock kat umah dah abis..
Pagi tadi ade org beli lagi 2 bekas..
nampak nyer malam nie kena buat lagi..
sbb ade order masuk lagi..Alhamdulillah..Amin..

seindahcerita: adik ipar..bakal adik ipar..ajak buat bisnes family..
Continue Reading…

Kena Buli ngan Mak cik die

salam...
selamat pagi...
nieyl baru je punch in..hihihi..
pagi nie masuk lewat ckit sbb ada urusan kat jpj..
so,sebelum masuk opis dah siap2 tapau makanan dah..
hehe~nant x yah turun g cafe..

nieyl nie pantang klu handphone di tangan tapi x buat ape2..
di sebabkan dah ade mangsa depan mata..
ha..amek nie..di pakse wat mcm2..hehe~
sian mohd..makcik ko nie buli ko yea..haha~
sape soh pakai cantik2..smart2..mmg kena buli laa..

Ibu Mohd : mohd nie klu ibu yg nak amek gambar die..aduhai..seboleh2nyer die xnak
nieyl : haha..elok je nie amek gambar..soh buat tu..buat nie..buat aje..hehe~

seindahcerita : 18 anak buah..:)
Continue Reading…

Hepi Birthday to me!

Salam..
Selamat Pagi semua...
Syukur Alhamdulillah...semalam genap lah umur nieyl 26 thn..
ish..ish...26 dah..hmm...lagi 4 tahun je lagi nak 30..huhuhu
Semoga Segala yang nieyl impi kan menjadi kenyataan..Amin...

seindahcerita: Lesen mati..huhu
Continue Reading…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...