Bila Pass Kerja Kau Tertinggal

Bila Pass Kerja Kau Tertinggal | Hari selesa yang lepas, pada asalnya memang dah plan nak datang office awal dari biasa sebab kebetulan 19hb tu ada event di Dataran Pahlawan Putrajaya tu,so..untuk mengelakkan kesesakan nieyl sampai office pukul7 pagi. 

Masalahnya bila nak masuk pintu Basement tu,sekali tengok pass tak tergantung dekat leher itu maknanya pass tertinggal di rumah..waduh..nasib baiklah area basement ramai yang lalu,so..relax sikit lah. Dah sampai aras 6 tu dah tentu lah tak boleh nak punch in sebab pass tak ada, dah tu nak masuk pintu utama pun tak lepas,kena tunggu orang sampai. 

Aras nieyl memang tak ramai yang masuk 7.30 so, memang nieyl kena berdiri menunggu orang sampai, buka kan pintu..hahaha...adalah dekat 30minit tunggu dekat luar tu..sedey!!


Pengajaran
Sentiasalah letak pass kerja di tempat yang mudah kita ambil ya, supaya tak jadi macam nieyl ni ha..

10 comments:

  1. nanti sebelum keluar kena check dulu lah. sha selalu jugak tertinggal barang penting

    ReplyDelete
  2. ssh jgk eh klu pakai pass ni..cik nor pakai kunci jer..tu pn klu org lain pegang..berdiri la tunggu org buka..haha

    ReplyDelete
  3. Bab menunggu ni la yang lesu..tertinggal,terlupa memang tak boleh elak Nieyl..

    ReplyDelete
  4. Sabaar ye nil hehehe., akk pun pernah kena gini

    ReplyDelete
  5. Saya rasa setiap orang memang pernah tertinggal pass kerja. Biasalah tu.

    ReplyDelete
  6. kesian die..pernah blaku bila ena tertinggal kunci locker..aduhai nk masuk mesti kena tukar kasut kan..mmg malu la bila kena sarung plastik kt kasut.haha..malu2.

    ReplyDelete
  7. Lahhh bab kena tunggu orang yang tak nak tu kan. Rasa masa terbuang pulak. Huhu. Siqah pernah jugak jadi camni, tapi sebab ofis ramai jugak orang, so ada jela yang nak kuar masuk. Selamat sikit :D

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...