Kena Sengat Ikan

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Kena Sengat Ikan | Menjadi salah satu hobi en.husband nie setiap kali cuti hari sabtu dan ahad dia akan pergi memancing. Kadang-kadang mancing di kolam, takpun di sungai. Dia janji dapat mancing dapat ikan ke tak dapat ke tak kisah..Kalau dia tak pergi hari sabtu,dia pergi hari ahad. 

Petang ahad tu dia balik dari memancing terus ke dapur siang siap² ikan yang dia dapat tu kononnya nak makan, tetiba dia pergi ke ruang tamu minta panggil abg nieyl minta tolong cabutkan sengat ikan tu,aduhai...dalam juga kena.. dah cabut sengat tu, terus rendam tangan tu dengan air garam.. dalam 30minit macam tu tangan dia dah nampak bengkak, kata en.husband sakit,kebas² satu tangan. Ajak pergi klinik tak nak, dia kata nanti ok..

Semalam petang tengok, dah okay dah..tak bengkak lagi dah..ish!itulah..selalu lepas mancing terus buang sengat ikan tu...tengok..jadikan pedoman ya..jangan buat lagi macam tu..


  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

5 comments:

  1. Adoi...akak pernah kena..siang ikan keli..memang bisa dia sampai buat demam

    ReplyDelete
  2. wlupun nampak skit jer tp mesti pedih kan sis... cpt sembuh k...

    ReplyDelete
  3. Wkmsalam.
    Sengat ikan memang ada bisa/racun.
    Nasib baik X apa2.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...