How Much Sugar in 3 in 1 drinks?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Pernah juga mendengar mengenai minuman 3 dalam 1 atau lebih dikenali sebagai 3 in 1 jangan diamalkan kerana ia sangat berbahaya.

 Namun, sejauhmana kesahihan mengenainya, ia sudah dikaji oleh Pensyarah Program Dietetik, Pusat Pengajian Sains Kesihatan, Universiti Sains Malaysia (USM), Prof. Madya Shahriza Abd Razak. Ia tidak memberi sebarang kesan dalam penjagaan kesihatan sebaliknya ia mengandungi gula yang banyak.

Tidak dinafikan juga ia boleh mengakibatkan kencing manis kepada peminumnya. Laman akhbar Kosmo telah pun menerangkan tentang minuman segera ini yang mendatangkan bahaya buat si tegar minuman 3 in 1 ini kerana info kandungannya sangat tinggi berbanding bancuhan minuman satu persatu.


Pendapat nieyl, boleh minum cuma jangan terlalu kerap..
sehari sekali okey rasanya kan...
tapi ini pada yang tegar...sehari berpaket²...
cuba check kandungan gula dalam darah kita...
jangan terkejut kalau ia nya tinggi..



-LOVE NIEYL♥-


   Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

8 comments:

  1. Bila sedap ditekak benda pulak tak nampak itulah yg bahaya kan Nieyl
    Kakak memang tak beli 3 in 1 Nieyl sebab kakak jenis tak suka manis.
    Tapi anak kakak kalau coke tu hmmm... payah betul nak sekat.

    ReplyDelete
  2. sedap...dan bahaya...tapi boleh kot kalau disiplin

    ReplyDelete
  3. alaaa 3 in 1 la terpaling sedap..kekeke...

    ReplyDelete
  4. oish , mmg kalau kat kolej mmg inilah minuma paling famous sekali . tp selalunya ambik sehari satu sachet ja . huhu

    ReplyDelete
  5. oish , mmg kalau kat kolej mmg inilah minuma paling famous sekali . tp selalunya ambik sehari satu sachet ja . huhu

    ReplyDelete
  6. seb baik air kegemaran saya adalah air masak ... kalau x jenuh juga kan nk kaver balik minum air masak banyak2 ....

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...