09 June, 2017

Terliur Tengok Sambal Sardin Dia

Terliur Tengok Sambal Sardin Dia | Nieyl tak ingat hari apa, nieyl scroll IG lepas tu ternampak menu kak Falsya kita sambal sardin. Aduhai buat kita berliur sungguh sebabnya nieyl dengan en.husband rasanya dah lama kitaorang tak makan sambal sardin. So, terus dapat idea nak buat sambal sardin waktu berbuka hari rabu lepas. 


Beli sardin tin besar so dalam tu adalah dalam 4 ketul ikan sardin tu, letak lah bawang lebih sikit..sedap tau..Yang bestnya..nieyl dapat makan 1 ketul je..yang lagi 3 ketul en.husband makan habiskan..hahaha..dia kata dah lama tak makan sambal sardin sayang..huhuhu


Kebiasaanya kalau nieyl masak sambal tidak kiralah sambal apa pun,mesti nak ada sup-sup sebagai lawan dia..ha..kalau ada 2 benda nie,memang makan bertambah la jawabnya..


First time hari itu, kawan bagi nieyl rasa sebotol hari rabu tu nieyl beli 2 botol sebab air dia sangat sedap tau korang kena cuba yang asli..lemak berkrim letak ais sikit...pasti repeat lagi nanti..

Baru 14 Ramadhan dah buntu nak masak apa untuk berbuka puasa..

3 comments:

  1. Akak tak tahu kenapa .. tak pernah suka sardin melainkan cicah roti dgn kuah dia je .. kalau makan ikan dia nak mun .. ops~

    ReplyDelete
  2. Sesekali makan sardin ok juga.
    Kalau makan kapipap, mesti nak cari yang inti sardin.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)