Hilang Bau Najis Kucing Dalam Rumah

Hilang Bau Najis Kucing Dalam Rumah | Masalah yang sering di alami oleh pencinta kucing yang membela kucing di dalam rumah terutamanya mesti akan hadapi masalah bau busuk najis kucing kan. Pengalaman nieyl sendiri selama 4 tahun membela kucing dalam rumah, nieyl akan sentiasa menggunakan kasir yang mengandungi wangian dan sentiasa kena alert untuk buang tahi kucing setiap hari supaya tidak berbau. 

Tapi sekarang nieyl dah bersara membela kucing di dalam rumah, semua kucing nieyl yang gebu gebas tu semua dah bagi dekat orang yang mampu menjaganya dengan baik sekali. So, sekarang ini rumah nieyl clean and clear. Kecuali kucing di luar kawasan rumah tu adalah dalam 2 ekor. 

Nieyl ada jumpa satu cara yang paling win yang tengah viral dan dikongsikan oleh seorang pengemar kucing iaitu Norliza Hani. Letakkan sebekas arang disebelah tandas kucing. Ini kerana arang memiliki fungsi penyerapan luar biasa dengan menyerap pelbagai jenis kuman dan bakteria yang menyebabkan bau busuk di udara. So,korang yang masih membela kucing di dalam rumah boleh try cara sis ni untuk hilangkan bau busuk tu..


Cara yang sama juga nieyl gunakan sebelum ini,tapi bukan dalam rumah tapi dalam kereta. En.husband memang akan letak sekayu arang di bawah site kereta untuk mengelakkan bau busuk didalam kereta. Cara itu memang sangat berjaya kalau korang nak tahu, so..tak perlukan pewangi kereta yang mahal-mahal sangat pun...hihihi...try okay...

6 comments:

  1. Perkongsian yang menarik.. Tak tau pun arang nie banyak gunanya, selalu saya letak dalam kereta jea... Balik nie kena cari arang balik dan letak kat tempat kucing...

    ReplyDelete
  2. Nice sharing.
    Talked to myself hurm... kat kedai mamak yang Mrs. A selalu beli tu ada tak jual arang ek! hehehe...

    ReplyDelete
  3. Boleh try nanti..
    paling simple dan murah..

    Ikhlas dari
    AlongMisuari.com

    ReplyDelete
  4. Bolehlah cuba try nanti sebab kat rumah memang banyak bela kucing.

    ReplyDelete
  5. wah bagus ni, mudah pun mudah guna arang je

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...