walaupun kami 1 ayah lain mak

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

walaupun darah yang mengalir dalam diri ini kami berkongsi ayah yang sama...
kami sangat rapat dan saling menyayangi antara satu sama lain..
mungkin sebab jarak usia kami berempat ni tidak terlalu jauh..
 nieyl bersama kakak² dan adik nieyl second mom..
actually, hujung nama kteorang berempat nie sama..
semua ada nama sukasih :)

Yang tudung purple tu kakak nieyl kerja kat KKM..
Yang baju pink tu pun kakak  nieyl dan baju kemeja tu adik bongsu nieyl belah second mom..
 Kenangan bersama mak nieyl..
(eh..awat dalam gambar nie nampak sgt bambam nie,,,adoi)



Pada nieyl, mak nieyl adalah seorang wanita yang sangat cekal dalam hidup dia..
pelbagai dugaan dan ujian dia lalui dengan membesarkan 9 org anak..
bermadu bukan 1 tapi 2... dia tetap mampu tersenyum meneruskan kehidupan dia..
dengan penuh kesabaran...

Sebab itulah kalau diizinkan Allah..
nieyl nak terus jaga mak sampai akhir hayat mak..
nieyl akan berusaha untuk jadikan hari² akan datang mak penuh dgn kegembiraan..:)
Insya'Allah...


-LOVE NIEYL♥-

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

7 comments:

  1. Terharu kakak melihatnya Nieyl
    Kakak memang salute dgn mak. Tengok airmukanya pun tahu mak sangat lembut dan berhemah
    Tak mustahil sabar menangani kerenah kehidupan yg mencabar..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah.. ;) sapa kata madu itu pahit sedangkan kita boleh rase kemanisan nyer. ;)

    ReplyDelete
  3. Kasih sayang seorang ibu tiada bandingannya.. ;)

    ReplyDelete
  4. Kasih sayang emak membawa ke syurga Niely..
    Tambahan mak yg banyak berkorban utk kita kan..
    Tabah sungguh mak Niely ..

    ReplyDelete
  5. ya allah.. semoga impian akan untuk jaga ibu akak tercapai.. aameen.. :')

    shawal datang singgah + follow sini.. :)

    jemput join GA Shawal ^^

    http://akubukaninnocent.blogspot.my/2016/02/daebakfebruary.html

    ReplyDelete
  6. bagus nieyl....dgn adik beradik tiri baik ...akak suke tgk..selalu payah nak nampak situasi mcm nie...pandai ayah nieyl didik anak2 die...moga terus kuat dan utuh ukhwah kekeluargaan nieyl.....

    nieyl, mcm kene diet nieh.....akak pun baru nak tegur nampak bam2 sgt nieh...hati senang yeak heheheeheh

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...