25 May, 2015

Bila tidak sihat....

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Dari dulu lagi..bila tiba masanya tidak sihat...
mesti akan cari mak..tak kira lah sebelum kahwin atau lepas kahwin nie..
(mentang² lah rumah mak dia sebelah rumah)
ala kalau tak kat sebelah rumah pun..memang akan cari mak jugak kot..

Semalam pagi perut memang tak sedap..senggugutkan..faham² lah..
segala mood ke laut..tak banyak cakap..banyak baring..tidur je...
selera makan memang putus la...tengok nasi pun tak ada perasaan...
Mulalah mengada² dia sampai...suruh mak masakkan bubur kosong..
sebab tekak hanya boleh telan benda² lembut je...
Lepas tu gagahkan juga diri masuk dapur..
masak ikan bilis telur + cili api..
dan brokoli..

tak nampak macam menu orang sakit pun..haha..
seindahcerita: en.husband pun melayan makan bubur..hihi

 

9 comments:

  1. Alahai.. sian dia.. selalu ke kena senggugut?? Semoga sihat ye..

    ReplyDelete
  2. aduhaiii..akak tingin nak makan bubur berlauk nie..tp somi akak xsuke..huwaaa..

    untung kan mak duduk dekat2 nie..serba serbi senang..nak2 lak sebelah umah..mmg nieyl teruk ke senggugut..now dh okayh?..take care tau..

    ReplyDelete
  3. Sedap makan macam tu. Semoga cepat baik senggugut

    ReplyDelete
  4. bubur memang menyelerakan time kita sakit2 nih.

    ReplyDelete
  5. Syafakallah sis.... sesungguhnya sakit itu pencuci dosa...


    Jemput singgah ke blog saya:
    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Dlm dok sakit peut pun mkn cili api ka....tp mcm ni la yg sedap

    ReplyDelete
  7. nampak sedap menu tu nieyl
    sama la klo time period dtg sakit sangat..xde modd nk buat apa2..sellaunya baring je sambil telan penadol
    moga nieyl segera sihat n aktif spt biasa

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)