Tolong jangan main mercun

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 

Petang² ni rasa nak membebel kejap..
sebab bulan puasa kena kurang bercakap kan..
tapi tak boleh kurang menaip..haha..

Kadang² tak berapa nak faham eh..anak² yang suka sangat main mercun...
main mercun dah tentu la salah..bahaya...
yang lagi tak best tu..main dalam kawasan masjid...
main ketika orang lain tgh sembahyang terawih...
Ya Allah...serius memang marah sgt sebabnya..
kesian dekat pakcik²..makcik² yang jenis terperanjat..melatah tuh...
boleh tak bayangkan..macam mana keadaan dieorang bila mercun meletop..
sedang diri ini pun terkejut-kejut...

Agak² nyer macam mana nak atasi masalah nie??

seindahcerita: tgh berfikir² menu buka hari ini...
 

4 comments:

  1. Kan... bukan takat pak cik mak cik..

    Hakak2 ni pun terkejut taw...

    ReplyDelete
  2. nakal laa budak2 ni yang main mercun... tapi zaman kegemilangan waktu kecik2 dlu lebih meriah dari hari ni.. =D moga mak bapak dorang boleh pantau anak2 yang main mercun, paling penting dorang wajib tahu bila anak2 tu ada mercun n waktu main mercun.

    ReplyDelete
  3. itu la...kita pun terkejut

    ReplyDelete
  4. betul tu niely....akak pun same....sian dgn org2 yg melatah le...tak pasal carut hahaahahaha

    tapi kat putrajaya ni so far takde lagi dengar bunyi mercun...akak balik melaka ari tu meriah dah..... anak2 akak bagi main mercun pop2 yg campak2 tu je hahahahahaahah....

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...