31 December, 2014

Fever n flu again

by on December 31, 2014
Salam..

hari ini nieyl tak sihat..
rasanya baru sahaja baik dr sakit tekak ngan batuk kan..
hari ni badan dah start panas..selsema..batuk..
badan makin rasa lemah saja..

hari ini nieyl half day..nak p klinik...
risau nyer dengan keadaan cuaca..
demam on off on off..:(

uolss jaga kesihatan ya...

seindahcerita: doakan nieyl cepat sembuh..

30 December, 2014

Bersanding belah perempuan

by on December 30, 2014
Salam..
Selamat petang semua...
lagi beberapa hari saje lagi nak pindah tempat keje..
mesti nanti rindu ngan bangunan nie..

Oklah..cerita pasal wedding adik ipar aritu tak abis lagi..
arini kita sambung upload gambar sanding belah perempuan..
jangan muntah yea..
sbb gambar kami2 yg banyak...hihihi..

Nie adik ipar ngan husband die..
time kat photobooth..
alamak..gambar nie nampakkan diri ini seperti mengandung 5 bulan...

Kenangan ngan adik ipar (lelaki) ngan wife die..
jangan tanya kenapa kakak ipar lagi muda dr adik ipar ok..
hahaha

kami menjadi 1 keluarga yang bahagia...
Kenangan bersama sahabat..kawan...biras..
susah n senang..
I like! suka tengok gambar nie...

time nie masing2 nak masuk dlm frame tuh..
haha..

oklah uollss...
untuk belah perempuan dah setel dah..
nanti nieyl share belah lelaki yang super the bomb..
hahaha

seindahcerita: doakan kesihatan ibu mertua nieyl ye..

29 December, 2014

Pandora : Jualan Akhir Tahun

by on December 29, 2014
Salam
Selamat Petang..
nieyl dah seminggu buka jualan akhir tahun..
Alhamdulillah...
Hari ini tinggal 3 design sahaja lagi..

mana-mana yang berminat boleh pm nieyl kat page nieyl (Klik)


Atau boleh emel nieyl nieyl.puteriimpian@gmail.com

seindahcerita: jualan...jualan...

Resepi : Sup ketam

by on December 29, 2014

Bahan-Bahan

3-4 ekor ketam
1 biji ubi kentang / carrot ( di potong dadu )
Minyak jagung

Bahan di tumbuk atau hiris

4 biji bawang merah
2 biji bawang putih
1/2 inci halia ( nieyl suka letak lebih )
Cara-cara memasak

1. Tumis bahan-bahan yang ditumbuk / dihiris hingga garing (jgn hangus )
2. Masukkan air ( suku ) + ubi kentang/ carrot
3. Masukkan ketam dan air bagi ketam tenggelam
4. Masukkan garam secukup rasa. kalau nak letak lada sulah sikit pun boleh
5. Taburkan daun sup dan daun bawang dan hidangkan

*selain ubi kentang,carrot boleh juga letak tomato atau lobak putih,
terpulang ikut citarasa sendiri
*Boleh jugak letak serbuk perasa

Selamat mencuba :)

Siapa kata mereka tak boleh berkawan

by on December 29, 2014
Salam..
Selamat pagi semua...
Kembali ke alam nyata yea nieyl..
tiada lagi holiday....time work daaa..
Oh ya..kita kan selalu dengar manusia cakap begini..
'orang kaya dan orang miskin tak boleh bersama'

'orang kampung tak boleh berkawan ngan orang bandar'

Ala..klu kat drama tv tu melambak rasanyer kot kan..
cter-cter mcnie kan..sama erti ngan tak setaraf orang kata..

Masa cuti panjang minggu lepas..
nieyl terpandang kucing-kucing nieyl dalam sangkar..
anak bulus kecil ada 2 ekor..
1 versi parsi..
1 lagi versi kampung..

Memula tu risau jugak nak tinggalkan..
si putih tu dlm sangkar..
sbb yela yang lain parsi kan..so,takut2 tak serasi..

Kucing kampung ianya sgt aktif..
berbanding ngan kucing parsi nie..
untuk percubaan bulan pertama tuh...
Si mieka (oren gebu) selalu je kena buli ngan si putih..
betul..sampaikan,nieyl nak kuarkan je si putih tuh..

lama-kelamaan..
dieorang bagaikan 1 family yang sgt bahagia...
uolss tgk la gelagat si putih ngan si mieka tidur...
Semestinya mieka selalu kena jadi bantal untuk si putih
Tapi mieka tak marah..die relax je tidur...

Tengok..binatang / haiwan pun boleh hidup bersama..
walaupun keturunan dan jenis baka berlainan..
ini kan kita manusia...:)

seindahcerita: berkawan tanpa kira darjat,agama dan budaya :)

26 December, 2014

Rindu..

by on December 26, 2014
Salam..


seindahcerita: seminggu cuti..mencari mood mula keje arini..



19 December, 2014

Hari pernikahan

by on December 19, 2014
Salam..
Selamat Pagi Jumaat Semua..
Sebelum itu nak ucapkan salam takziah kat rakan opis..
ayahanda tercinta telah kembali menemui penciptanya..
Al Fatihah..

Amin...

********************************************
Jom la cter sikit pasal hari pernikahan dieorang..
Nikah di rumah pengantin perempuan..
jam 5.00 ptg hari Jumaat..
macam biase la..baju kena la same...
baju nie baju raya tahun lepas..
Mak,ayah,adik2 ipar semua ada..
jadi,pakat pakai laaa...

time nie belum lagi nak nikah..
Pengantin lelaki kena dok dekat atas pelamin..
dengar sikit tazkirah dr imam...

pengantin perempuan tersenyum menanti detik2..
di ijab kabulkan...:)

yg nie pengantin lama yang sentiasa rasa pengantin baru ok...
hihi..
Tahniah adik ipar ku dengan sekali lafaz..
kamu sah menjadi suami.
Semoga permulaan yang baik ini berkekalan..
Sehingga ke jannah..berbekalkan cinta 11 tahun kamu...

4.00 pagi tadi dah ke airport...
untuk ke phuket..honeymoon 3H 2M..

seindahcerita:tetibe pulak rasa nak g honeymoon jugak..haha

17 December, 2014

Hantaran Belah Perempuan

by on December 17, 2014
Salam..
Selamat petang...

Ini kira penyambungan pagi tadi la yea...
Pagi tadi dah cuci mata tgk hantaran belah lelaki yang super simple..
petang kita tgk hantaran belah perempuan...
konsep still same la....simple...

Barang pun tak berapa banyak dieorg bagi..





Ada lagi 2 hantaran tak ada dalam gambar iaitu pulut kuning ngan sireh junjung...
Mcm belah lelaki banyak gune kan bunga2 plastik ngan riben kan..
belah perempuan guna fresh flower semua...
Kalau 2 tahun dulu..
time nikah nieyl mmg byk barang dr makanan..
Sbb time tunang dlu dah bagi banyak makanan.. :)

Oklah..esok nieyl sambung lagi upload gambar2 majlis k..

seindahcerita: time nak bercuti ni lah memory camera carik tak jumpa..

Hantaran Belah Lelaki

by on December 17, 2014
Salam..

Mari lah kita cuci mata..
tengok beberapa hantaran belah lelaki (adik ipar)
yang super simple..





Semua tuh buat sendiri tau..
tapi bukan nieyl la yang buat nyer...
tak berseni sgt pun tangan n jari jemari ni..
Makcik ngan adik ipar perempuan yg buat..

Masing2 ada part masing2 untuk di uruskan..
biler bekerjasama..keje yang susah pun blh jadi ringan kan...

Biler tgk hantaran nie...
mengada pulak teringat kat hantaran sendiri..
yang dah 2 tahun berlalu tuh..hihi..
tapi yang penting...
jari jemari ku berseri dengan inai jugak ok..haha..
amek feeling2 pengantin baru la katakan..hihi..
seindahcerita: mood nak pergi bercuti dah tibaaa...

16 December, 2014

Tsaqif demam panas

by on December 16, 2014
Salam..
Selamat pagi...

Malam tadi jam 8 dapat berita..
dr mummy tsaqif..
yang tsaqif demam panas...
Sampai kebiruan..Ya Allah..
Time tuh hanya Allah saje tahu perasaan ni...

Terus kejarkan pegi hospital putrajaya..
cucuk ubat bontot...
Alhamdulillah...kurang ckit panas badan dia...

doakan tsaqif kembali sihat yea...

seindahcerita: #worriedaboutyouson

15 December, 2014

Selamat Sudah Menjadi Suami Orang

by on December 15, 2014
Salam Semua..
Jari jemari tak boleh diam nak menaip..
Syukur Alhamdulillah..
Allah permudahkan segala urusan kami sekeluarga..
Walaupun pelbagai masalah...dugaan yang tiba...
segalanya telah selamat...

Penantian selama ini..
berakhir dengan ikatan yang sangat murni..
Tahniah adik ipar ku dan my bff..

Berkat kesabaran selama 11tahun bercinta..
Akhirnya sah bergelar suami isteri..

Sebagai kakak ipar (3thn muda)..
Sentiasa mendoakan yang terbaik tok angah..
menjadi anak,menantu dan suami yang terbaik..
Susah senang hadapi bersama...

Sebagai biras baru (my bff)..
Jodoh itu rahsia Allah...kita pun tak sangka..
drpd kita berkawan biasa sejak tadika..
bertukar menjadi seorang sahabat baik..dan kini menjadi biras..
Didoakan semoga menjadi anak,menantu dan isteri terbaik...

seindahcerita: bertambah seorang lagi ahli keluarga kami..:)

09 December, 2014

Pisang goreng Coklat Cheeses

by on December 09, 2014
Salam...
Selamat pagi...
rindu nak tulis blog...
kesibukan melanda diri...
tak sempat2 nak tulis...

K lah nak cter..
klu ikutkan anak tekak nie..
teringin nak makan pisang goreng cheeses..
so,pi la beli...
mahal ckit la...1 biji rm0.50..
ada yang jual rm1.00 jugak...

beli je la rm3.00
tapi tak puas pulak...
yela..cheeses pun letak ckit sgt..

Esok nyer...pegi giant beli cheeses..
beli pisang..buat sendiri..
extra letak coklat..haha...
makan sampai muak..
haha..puas ati makan...


Dalam pada itu jugak...
minggu nie minggu yg paling bz la...
masih lagi gagah menyiapkan 100 kuntum bunga kertas...
letak kat meja guestbook...

Esok nieyl last keje untuk minggu nie..
bercuti selama 2 hari..:)
yeay...

seindahcerita: 2 hari terakhir sgt bizi...