Seindah Cerita: April 2014

Selamat Hari Pekerja



Selamat Hari Pekerja Semua..:)

seindahcerita: Pada yg bekerja esok..selamat bekerja..:)




The Master's Sun

Salam..
selamat petang..
baru nak up cter..haha~dah petang2 nie kan..
Rasa nya dah lama tak tgk cter korea nie..
sbb stok drama korea tak ada kan..

Actually,tgk iklan mmg tak minat pun nak tgk..
tapi member bagi tgk 1 episode..
peh!melekat terus dlm mase 3 ari..abis tgk..
hahaha~



Joo Joong-won (Jadi Ji-sub) adalah Ketua Pegawai
Eksekutif kedekut dan tamak Kingdom,
sebuah bangunan yang termasuk kedai jabatan utama dan hotel.
Dia bertemu dengan Tae Gong-shil (Gong Hyo-jin),
yang boleh melihat hantu selepas kemalangan.
Kehidupan mereka berubah kerana mereka bekerja
 bersama-sama untuk menangani keganasan dan kesedihan
yang dibawa oleh roh-roh,
manakala Menyelidiki kejadian penculikan
 Joong-won itu. pada masa lalu.

Nak tahu lagi..tgk yea...:)
Kat tv dah abis tayang dah..:)

Hero die mmg nieyl minat masa tuh die berlakon dalam drama ghost..:)

seindahcerita: tgk drama korea..selagi tak abis..alahai..

Mencontohi Sunnah Nabi mengambil anak angkat

Salam..
Selamat Pagi semua...

Bersyukur di hati ini kepada Allah s.w.t.
Kerana memberi peluang untuk ku merasai nikmat seorang ibu..
walaupun bukan sepenuhnya.

Syukur Alhamdulillah..kawan rapat nieyl selamat melahirkan baby pada
21 April 2014 yg lepas..sejak dia mengandung lagi..
Die kata baby dlm perut tu anak angkat nieyl..
Nieyl adalah mama angkat baby..
mase tuh hanya Allah sahaja yg tahu betapa bersyukurnya..

Alhamdulillah..suami kawan dan kawan nieyl tuh sgt baik hati..
Sangat memahami sifat keibuan nieyl..
Memang dr usia kandungan kawan 6 bulan lagi..
nieyl mmg nak g jumpa die..Tapi org kata kita hanya merancang..
Allah yang menentukan..kami mmg tak sempat2 nak jumpa..
Walaupun jarak umah kami x jauh sgt pun..

19hb April 2014 nieyl tekad jugak nak g ke rumah dia..
Sbb memang niat di hati..nak berikan air zamzam untuk anak angkat nieyl..
Alhamdulillah..sepanjang panjang sampai x nak balik..hehe~

Tapi siapa sangka..upernyer baby dlm perut tuh mmg nak sangat jumpa mama dia nie..
nak di jadikan cerita 21 april 2014 baby pun keluar...
Alhamdulillah...baby boy...
kebetulan 21hb tu nieyl EL tak keje..
memang plan nak pegi spital..
Tapi hujan kilat petir..lebat sampai ke malam..

Pada 22hb pun mcm tuh jugak..
menghalang nieyl untuk drive ke hospital..
memang hati ni tak tenang..
23hb Alhamdulillah..baby ngan mummy die kuar hospital..
dan nak kena balik ke kampung jugak hari tuh..

Ayah ngan mummy sanggup singgah kat opis nieyl..
Untuk memperkenalkan baby kat mama dia..
Ya Allah..mase tuh nak nangis tau..
klu org lain..mmg x kan buat cmtu kot kan..

walau mcner pun..pasti ade hikmah nyer kan..
nampak nyer pasnie kena masuk list baju baby dlm list shopping..
Sgt teruja ok..:)


"Sejarah Nabi Muhammad saw juga menceritakan baginda mempunyai anak angkat..Zaid bin Harithah menjadi anak angkat kesayangan Nabi..dan Nabi Muhammad mengisytiharkan kepada khalayak ramai semasa mengambil zaid sebagai anak angkat...dan baginda sendiri semasa kecilnya diserahkan kepada ibu susuan untuk dijaga dan dipelihara..tentu saja semua sirah Nabi ini ada hikmah buat kita untuk di ambil pengajaran.iktibar dan ikutan...namun perlu diingat dalam islam juga ada syarat syarat dalam mengambil anak angkat..tentang aurat,tentang laranggn penggunaa bin kepada ayah angkat dan hal hal berkaitan faraid.."

seindahcerita: Mudah mudahan Allah makbulkan niat ku...

Picture Pernikahan Fizz fairuz dan Almy Nadia

Salam..
Siapa tak kenal dengan mereka berdua nie kan..
8 tahun menyulam percintaan akhirnya mereka sah sebagai suami isteri..
Alhamdulillah..semoga kekal bahagia hingga ke Jannah..
Aminn

Jom la layan gambar2 pernikahan mereka..
























Tupperware April

Salam..
Selamat Pagi Semua..
Cuba untuk segar kan mata n semangat keje di pagi senin nie hah..
abis download sume lagu2 baru..haha..
so,pagi nie sambil buat keje sambil dgr lagu laaa...
(tgh plan nak carik mini radio la)

Rasanyer dah lama x beli barang brand tupperware nie..
ntah nape..bulan nie gatal mata ngan tangan lak nak beli..
tapi x beli lagi la..sbb nyer tgh pk nak sorok kat mane..haha..
Almaklum la abe sorang tuh kat umah klu nampak tupperware2 nie..
membebel aje..huhuhu~


Belum mampu nak buat keputusan lagi nie..
tunggu la ckit ari lagi nie...

seindahcerita: mencari sesuatu yg belum pasti..

Pernikahan itu seperti WORKSHOP

Selamat petang semua..:)

seindahcerita: indahnyer hidup kan klu cmtu..

Bertimbang rasa la bila parking kereta

Salam..
Selamat pagi semua..
arini awal pulak buat entry..haha~
ye ar mane x nyer..hati x leh tahan semalam punye cter..

Kita nie punyer la cantik parking pagi2 walaupun smlm lewat 9 minit..
sekali petang nak balik..
tengok kereta jiran sebelah nie parking peh!
sesedap rasa jer...padahal kotak parking punyer la besar..
sampai kan kita nie nak masuk kereta pun terpaksa kempiskan perut yg bulan nie..
Nasib baik la diri nie tak mengandung..
Klu mengandung kan susah..nak kempis perut tang mane kan..
Tak faham betul!

seindahcerita: klu yea pun nak cepat..bertimbang rasa laaa..

KAX-Your BFFs are here

Salam..
Kesejukan..kat luar dah 3 jam ujan lebat..
Alhamdulillah..semoga tiada lagi catuan air yea..peace Y..

Siapa kat sini selalu ikut perkembangan atis kat malaysia nie?
kalau ada yg perasan patung yg selalu ngan dieorang nie..












Jom kenali mereka :)








yg paling mengejutkan nieyl tuh..
:
:
:
:
:
:
:

seindahcerita: Hmm...blh tahan belanja 1 bulan..huhu~
sumber : rotikaya.com

Seindah Cerita Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign