|Apa ada dengan harga?|

Ha..siapa suka berfesyen?bergaya...
ala...xyah malu...sesiapa pun kan...
termasuklah nieyl...(..walaupun hakikat nyer uot fesyen2 nie..)
Kalau dedulu...asal sebut nyer fesyen...
terbayang lah..
..wang ringgit yang banyak..

dan ada jugak yang beranggapan kalau nak bergaya..berfesyen..
kita kena beli barang2 berjenama...yang memahal...
tapi skrg nie..semua itu tolak tepi...
Siapa kate beli barang murah x leh nak bergaya kan...
yang penting dalam berfesyen nie..
..keyakinan..
..kreatif...
..bersederhana...
Tak perlu nak terlalu over..( ..org tgk..meluat..hahaha..)

Cara mendapatkan koleksi Barangan Murah tapi Mudah
1. Sale - ala...uolls nie..kite nie kalau tak mampu..buat cara tidak mampu..xperlu susahkan 
diri tu..kite beli ikut kemampuan kite..bukan susah pun...beli la time-time sale..
mcm hujung2 tahun..lepas tu musim perayaan.. (..nak jimat tu boleh aje..)
Lagi giler kot kalau masuk je shopping Mall nampak tanda nie..

2. Jualan Online - ha..zaman serba canggih nie...kalau kite x guna ape gune teknologi 
canggih2 tuh kan..hehe~ skrg nie kalau nak berfesyen sgt2 la senang...
lelagi yang menjimatkan masa kita nak bergerak..segala nyer hanya dihujung jari..wah!
nieyl sendiri pun suke beli barang on9 nie...apa2 pun kena jgak bersikap berhati-hati ok..
kadang2 harga kat luar lagi mahal..berbanding ngan harga di jualan on9 nie...
sbb itu la skrg nie rmai org wat jualan on9..memang hangat..:)

3. Pasar Lambak - haha~apa lak nie tetibe ade pasar lambak lak nie kan..
hihihi~ok2..pasar lambak nie maksud nyer kedai yg berkonsepkan terbuka..
(..ala..mcam down town...up town la..)
ha...skrg nie melambak kot kan...byk jgk jual baju2 fesyen2 nie dgn harga yang murah..
kdg2 tu kualiti die pun ade yang ok gak...bukan semua nyer x ok kan...
ala..klu nak berfesyen nie boleh sgt...
(..xde nyer org jumpe kite semata-mata nak tgk tag jenama baju kite...)
asalkan cantik..selesa...why not kan...:)

Pendapat Peribadi
Jadi,sesiapa pun boleh berfesyen skrg nie...
sbb nyer murah dan mudah nak dapatkan..
koleksi yang menarik :)tapi berfesyen pun kena berpada-pada..
jangan terlalu membazir..:)

seindahcerita: Terima kasih semua sudi singgah ke blog nie :)





6 comments:

  1. tak minat sgt berfesyen..biase belasah jek...

    ReplyDelete
  2. agak2 ada tk jnis org yg suka nk tgk jenama apa kita pakai? alah nktgk tag baju..haha

    ReplyDelete
  3. yup betul tu, tp berfesyen kena tempatlah

    ReplyDelete
  4. betul tu,nieyl..k'imi setuju sangat...nak bergaya tak semestinya kena mahal2 :)

    ReplyDelete
  5. Banyak jugak pakaian yang murah Cantik² & selesa di pakai..
    Betul tu..berfesyen biarlah berpada²..jangan jadi mangsa fesyen suda.. :)

    ReplyDelete
  6. org kata biar papa janji bergaya....
    owhh kalau saya biar murah jer.. janji selesa dipakai hihiihihi x kisah sgt jenama..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...