|house Painter|

Salam Jumaat semua..
semangat cuti dah mai dah nie...(malas)
nieyl nak share..
malam tadi ayah mertua mai rumah..
bawak house painter..
bcoz kan nieyl dah tempah langsir baru kan...
hihi~so,dinding pun nak tukar warna jgk...

amboi raya haji nie sakan la yea...
hahaha~xdela..ade rezeki ckit..
buat la kasi cantik ckit umah tuh kan..hehe~

itu bab cat dinding rumah..
lepas tuh..nak pecah kan longkang yang lame..
tepi umah nieyl tuh..
wat longkang baru...hihi~
kasi air laju ckit ngalir..
xnak kasi bertakung-takung..
kang nyamuk suka..kita merana...betul x?

Seindahcerita: x sabar nak tgk hasil langsir baru nie..hehehe~

Continue Reading…

|Kasi saspen betul|

Salam..
Selamat pagi..
x sempat nak update cter pagi2 td..:)
di saat nie mate nie ngantok sesangat..
sbb pagi td bangun kejap..
en.husband kena masuk keje pukul3 pagi...

sebelum die g keje kena wat kan air panas dlu tok die..
makan xpe..sbb die x suke makan pagi...
so,leh relax lg la...wat air jer..hehe~

................................................................................
Di opis

Pegawai : Nieyl...sini sekejap..tolong saya...
Nieyl: Hmmm...ok (sambil follow pegawai ke bilik bincang)
Pegawai: Tolong angkat kan barang..
Nieyl: (hati dah cuak dah nie) ok...
Pegawai : tolong angkat kan pinggan tapi sebelum tu,amek la ape nak makan...
Nieyl: ishhh....encik nie...wat orang cuak je...kate la soh makan..hahahaha


seindahcerita: murah rezeki...:)

Continue Reading…

|gaji terus beli barang|

Salam..
Selamat Petang semua...
nieyl baru berkesempatan nak uapdate blog arini...
semalam pas g beli langsir raya haji tuh..
nieyl terus singgah ke Tesco Nilai..

Yela..mcm biasa la beli barang-barang dapur yg dah abis..
satu troli jer la...itu pun dah dekat RM350..

balik dr tesco tuh..
singgah umah mak mertua kejap..
Sbb en.husband nak jumpe mak die..
lepak dalam 1/2 jam cmtuh...

terus gerak g Cyberjaya..
sebelum balik ke umah tuh..
singgah la makan kejap..
nieyl order nasi goreng paprik je...

sampai2 umah je dah kol11 malam...
mandi-mandi terus Zzzzz...

seindahcerita: carik pakej SPA...

Continue Reading…

|amboi..semangat nyer|

Salam....
Selamat pagi semua...
Pagi nie ujan lebat jugak kat luar sane tuh...
best nyer la kalau beradu kan..hehe~

Semalam petang balik dr keje...
siap2...kuar ngan en.husband..
plan memula nyer nak ke Tesco Nilai dlu..
tapi orang kate tuh...
dah alang-alang ke Nilai tuh kan...
hehehe~
so,pergi la ke nilai satu..
g tgk-tgk langsir..

bler dah sampai tuh..
bkn tgk aje..
terus tempah..:P

"nie la kain-kain nyer"

Hasil nyer lagi 2 minggu yea..nnt nieyl post kat cnie...:)
TQ en.husband...

Husband: Bulan depan kita cat umah lak yea syg..
Nieyl: Ok bos...bisa terjadi nie...:P
Husband: nanti pas raya haji,kita beli sofa yang b nak tu yea...
Nieyl: Hamboi...taste die bkn men lg..wah!nie raya tahun depan nie sakan betul..

Actually kan...en.husband nieyl nie...
die mmg suka beno nak menghias2 rumah nie...
sebab itu lah umah nieyl skrg nie..die yang hias...
die yang susun atur...

keje nieyl kat umah membantu,masak,membasuh,melipat..
yang lain2 semua en.husband buat...hehe~

nie first time tempah langsir kat nilai tuh..
xtau la kualiti nyer mcner..
klu ok...leh buat lg len kali kan..

nieyl wat 1 tingkap (2 panel)= Ruang tamu
1 tingkap (3 panel) = Dapur
3 pintu =ruang tamu..

Bilik x tempah lg...
lepas siap yang itu baru tempah tok bilik plak..:)
itu pun dah RM700..
termasuk kos upah semua...

seindahcerita:kalau 1 umah..maybe dlm 1500 jgk kan...:)
Continue Reading…

|terajin pagi nie|

Salam...
arini hidup nieyl kelam kabut gler kot...
nie semua gara-gara Astrocall smlm..
kata nak potong..
amboi..sesedap rasa je kan nak potong..
relax la dlu..bkn nyer 3 4 bulan x bayar kot...

ish!yela..arini kan en.husband baru gaji kan..
terpakse la nieyl g bank..kuar kan duit sume..
lepas tuh call la astro..tanya sama ada dah potong ke blm kan..
nak tahu x ape die kate?
Puan boleh buat bayaran sebelum 12/10/2012..

Ya Allah..
rasa sakit betul kot ati nie..
smlm call cakap..arini nak potong...
so,kena bayar arini jgk...eeee...
Sabar..sabar nieyl....

................................................................................
pagi nie nieyl terajin ckit...
bangun pagi masak sarapan pagi..hahaha~
NASI GORENG BLACK PAPER
hihihi

seindahcerita: arini makan kat luar..en.husband nak belanje...hihi~

Continue Reading…

|proses pembayaran berlaku|

Salam..
Selamat Pagi semua..
amboi..berseri2 yea pagi nie..
gaji dah masuk yea..
hehehe~

nieyl nyer gaji blm lg...
minggu depan baru dapat...
so,arini gaji en.husband...
so,ape lg...mcm biasa la...
bayar bil...

mcm2 bil kena bayar nie..
bulan nie dekat 530 jgk la nak kena kuar...
cian en.husband..
nak wat mcner kan...
hehe~
tanggungjawab..:P

seindahcerita:Petang nie nak g econsave..nak beli barang dapur..
Continue Reading…

|plan hadiah besday|

Salam..
selamat petang semua..
nieyl tgh pening kepala nak carik pakej2 nak wat family trip tahun nie...
huhu~

Next week 5hb Okt nie..
besday mak nieyl..yang ke-59..
so,kami adik beradik nak wat majlis tok mak..
makan-makan..
potong kek..:)

so,nieyl plan ngan kakak nieyl sorang tuh..
nak beli hadiah tok my mom..
actually...my mom asyik bising blender dah buruk..hehe~
that why lah..plan nak kasi mak blender yang baik ckit..
yg leh tahan lame...:)
sbb mak pandai jaga barang nie...
x rugi beli barang lektik yg mahal2...hehehe~

Seindahcerita: kejap je umur dah makin meningkat kan...

Continue Reading…

|Dah lama x masak bekpes|

Salam..
Selamat Pagi semua..
nieyl baru je kuar dr bilik meeting..
pagi nie ade meeting..:)

Sejak2 en.husband nie keje pagi...
jarang dapat masak bekpes tok die...
sbb nyer en.husband g keje kol5 pagi..
so,x masak pagi la..lagipun..
en.husband pagi die x leh makan...

kebetulan ari sabtu lepas..
en.husband cuti...
nieyl pun cuti jgk kan..
amek la peluang tok masak...
itu pun masak dlm kol11 pagi..
hahaha~
"nasi goreng butter"
"sambal kerang"

Nampak sedap x?
hehe~meh la dtg umah nieyl...
nieyl masak yea...hehehe~

seindahcerita: pandai ke masak tu nieyl???hahaha~

Continue Reading…

|Cikgu Rimau|



KAJANG: Angkara tidak dapat menyebut perkataan ‘boy’s’ dengan betul, seorang murid tahun enam digigit gurunya hingga mengalami kecederaan di lengan kiri dalam kejadian di sebuah sekolah di Bandar Sri Putra, dekat sini.

 Berikutan kejadian jam 8 pagi Khamis lalu itu, mangsa yang dikenali sebagai Farhan, 12, yang juga anak bongsu daripada empat beradik kini mengalami tekanan perasaan dan trauma. Bapa mangsa yang hanya mahu dikenali sebagai Abu Bakar, 49, berkata, dia mengetahui kejadian menimpa anaknya itu pada jam 12.30 tengah hari selepas melihat anak bongsunya itu murung.

 Katanya, selepas disoal, anaknya memberitahu seorang guru menggigit di lengannya hingga pecah darah selepas tidak dapat menyebut satu perkataan dengan baik.


seindahcerita: kalau yea pun x perlu la buat cmtu kan.. profesional la kan..igt anak kite tuh ape?
daging ayam nak di gigit nyer..ish...seram..takut...
Continue Reading…

|ghost|

Salam..
wah..mate dah x leh nak tahan dah nie...
tulun..tulun...
dlu nyer nieyl bukan minat sgt ngan cter korea nie...
tapi sejak 2 tahun kebelakangan nie..
rajin lak tgk cter korea..
tapi yang best2 je..
dan hero die ensem..hahaha~
baru syok nak tgk..hahaha~

Skrg nie tgh giler tgk cter GHOST..
cter nie Genre : drama, thriller, mystery..
ala..ala...CSI ckit laaaa...
lebih kepada jenayah cyber..
ade 20 episode..:)

skrg nie baru dapat tgk 3 episode..
hahah~balik nnt nak sambung lg..hahaha~
xpe..en.husband balik lambat leh mengadap PC lame2...hehehe~



seindahcerita:ish...klu pregnant nie baby kuar mate sepet...:)

Continue Reading…

|mata kelayuan..mood melayang|


Salam...
 tgh wat ape tuh?
 mood keje ade lg x nie?
hehe~esok dah cuti kan...
hepi holiday tok yang bercuti esok..
n yang pegi bercuti pun same...
berhati-hati dijalan raya yea..:)

Nie esok plan ngan en.husband nak housekeeping rumah..
mane baju-baju yang x leh nak muat tu kan..
semua nak kumpulkan n sedekah kat org...
simpan pun nak wat ape kan...:)

Lunch tadi u all makan ape?
nieyl makan nasi dan seangkatan dengan nyer...huhu~
:
:



Biase la bler dah makan yg berat2 nie..
alahai..mate pun layu mcm x di siram 10 ari..
nasib baik la dah nak balik dah jap lg...huhu~
tapi arini en.husband balik lewat la..
pukul 10 malam..:(
O.T

boring nyer sensorang kat umah nie...

seindahcerita: lepak mcD jom..

Continue Reading…

|Sepi..Diam..Jauh..|

Salam..
nieyl nak share ngan semua..

Seindahcerita:gambar menceritakan segala nya
Continue Reading…

|jom terjah nieyl hehe|

Salam...
pagi jumaat yang indah nie..
nieyl nak ajak follower blog nieyl..
terjah facebook ngan twitter nieyl...

Facebook nieyl
Klik SINI
Gambar seperti di bawah..
:
:

twitter nieyl
Klik SINI
Gambar seperti di bawah yea..
:
:

Selamat beradd yea..hehe~

seindahcerita : tgh makan nasi lemak ngan kuih karipap

Continue Reading…

|ole-ole lagi|

Salam..
Selamat Pagi Jumaat...
awal arini sampai opis...
yela..sbb mlm td kol9 dah tdo...
en.husband g umah mak mertua..
sbb ngantok sgt kan..
so.hopefully..
arini ceria-ceria je..hehe~

terima kasih sebab kasi kat nieyl nie..
bertambah2 koleksi kat pintu peti ais kat umah tuh...hehe~

Seindahcerita: ramai orang cter pasal Legoland..teruja x nak pegi????
Continue Reading…

|My Bf Forever|

Salam..
Selamat petang semua..
beruntung rasa diri nie..
sbb memiliki seorang kawan baik..
bukan takat kawan..
bagi nieyl die sebaik-baik kawan la...

bcoz nieyl kenal ayune nie dr umur 6 tahun...
die satu tadika smpai la tingkatan 3..
lepas tuh die masuk sekolah teknik..
sampai SPM..

walaupun x same sekolah..
still rapat..sehingga la ke hari ini..
boleh di katakan die best in the world la..
kiteorg dah mcm adik beradik x serupa..
family pun kenal antara satu same lain..:)

jom layan gambar yg nieyl selongkar dlm external td..huhu~
"klu x silap gmbr nie tahun 2010,tgh lepak kat jambatan putrajaya"
"mase ni gak la testing camera baru beli"
"ha..gambar nie first time bawa ayune g umah my uncle tok tahun baru cina"
"ayune bkn saje tempat luahkan mslh..die jugak tulang belakang yg sgt baik"
"ayune sentiasa berada di sisi nieyl bler di perlukan"
"cantik x baju ayune?hehe~kain tu nieyl sediakan..die tempah"
"kenangan waktu outdoor majlis tunang tahun 2011"
"masih mengekalkan pengapit yg same,mase nie bersanding belah lelaki"
"kenangan berdua,TQ ayune..TQ forever"

Orang kata nak cari kawan susah..
tapi nak carik musuh mmg senang..
semua tuh betul..
kalau kawan pun,hanya ade 1 dlm sejuta..
ku bersyukur..
TQ ayune :)

seindahcerita:kalau ade jodoh,ayune akan jdi my biras..haha..:P

Continue Reading…

|wajid makan tau|

Salam..
nak sambung ckit nie..
nak tahu x nape nieyl suke beno nak steamboat kat area cyberjaya tuh?
hehehe~
Cuba teka nie ape??
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
tadaaaa..

Untung nyer makan steamboat kat ctu..
lepas makan steamboat..
bawak resit steamboat tuh..
g ke Tutti frutti..(sebelah kedai steamboat)
anda akan dapat potongan sebanyak 10% taw..
siapa nak kasi kan...hehe

seindahcerita: klu ajak g tutti je,xnak kan..so,skali pakej la..g steamboat ngan futti..hihi~
Continue Reading…

|steamboat n grill|

Salam..
Selamat pagi khamis semua..
bekpes ape td?
ayuh buat keje...
sebelum tuh meh baca n3 nieyl pagi nie yea...

Semalam nieyl de cter kan..
ade orang nak belanje nieyl ngan en.husband...
hehe~abg ipar nieyl ngan kakak belanje dinner mlm td...
nak tahu ape yang die belanje??
jom layan picture-picture yang sempat nieyl amek yea..:)

"tadaa..nieyl makan steamboat ngan grill"
kite orang amek set MALAYA tuh...
harga dlm 49.90 je..:)
"kebanyakkan nyer mmg seafoot lah"
tapi nieyl ngan en.husband x makan ketam ngan udang"
"disebabkan itu jgk la..nieyl ngan en.husband add daging ngan ayam grill byk ckit"

"yang udang tuh semua kasi mereka yang leh makan"
"klu dr segi sayur,nieyl suke kangkung ngan golden mushroom"
"add item daging BBQ ngan ayam"
"berasap2..hehe~sedap sbb makan ngan nasik panas jgk"
"name kedai tuh ..Nakhoda Malaya..dekat cyberjaya" :)

Puas gak la makan..hehe~
so,next week nieyl ngan en.husband lak belanje..
kakak ngan abg makan sate kat Kajang :)

seindahcerita: rezeki yang kita dpt,sedikit sebanyak lebih baik kite berkongsi :)

Continue Reading…

|sungguh tidak menyangka|

Salam..
selamat petang semua..
mood petang nie masih di opis ker?
atau dah melayang-layang..hehe~

Masa nieyl form 6..
kira senior la kat sekolah la kan..
suka la tgk bebudak form lain..
so,de lah tersangkut ngan sorang si comel nie..
jadi my adik angkat..until now la..
lagi-lagi setiap kali de majlis...
mesti ade penyanyi jemputan tau..
haha~

ish..bkn la artis mase tuh..
tapi kira nye penyanyi dlm sekolah jugak..
suke beno si kecik menyanyi..
igtkan die minat menyanyi je..

terkejut bila dapat tahu..
my adik angkat masuk pertandingan..
Pencarian Hos Bintang Pantene ASK 2011..
kebetulan mmg rezeki die kan..
Alhamdulillah..menang..
n dapat lah tgk die berakhir di Red Carpet..
Masa ASK 2011..

Lepas dr tu byk gak die muncul kat Tv..
so,now dah pon jd personaliti Tv..
"paper arini"
Nik Husna Nik Ali

Seindahcerita: tuah ayam nampak di kaki,tuah manusia..siapa tahu??
Continue Reading…

|pernah tak terjadi kat u all|

Salam..
dah lunch semua?
ntah nape..lunch td mate nie berat sgt nak bukak..
dapat la lelapkan ckit mate nie...:)

ok la nak share nie..
:
:

Pernah x terjadi kat u all?
kalau nieyl..selalu..hehe~
korang mcner??

seindahcerita:Berat hati memandang,berat lg bahu memikul :)
Continue Reading…

|Ambik angin bukan buang angin yea|

Salam...
Nieyl kepenatan..baru balik dr Kg Abu Bakar Baginda..
fuh!cuaca kat luar...panas...
dah masuk dlm opis...sejuk rasa nyer..hehe~

Ari ahad lepas...
mmg boring gler kat umah..
nak g jenjalan..xbest..sbb xde gaji..
ha~perangai nieyl ngan en.husband same..
klu xde duit..(maksud nyer bajet tok jenjalan)
memang x kan pegi mane2..
klu pegi pun yang dekat  tanpa keluarkan 1 sen pun..haha~

Jadi,daripada terperap kat umah tuh..
ajak la en.husband kuar..lepak kat jambatan gemilang kat putra nie..
mmg relax gak la...hu~hu~
"en.husband saje je amek gambar nieyl separuh je..tapi x nak kurus pun..haha"
"bila tiba mood pose...mmg x henti"
"si kecik nie...ish..g mane2 je nak men game..PSP die tertinggal,abis notebook kakak die"
"dah bosan ngan notebook,abis hp ku pun jd mangsa,semua game di download nyer"

seindahcerita: tadi dapat SMS,ada orang nak belanje nieyl makan malam nie :)

Continue Reading…

|Curi idea kat Apartment lak|

Salam..
Selamat Pagi Rabu..
amacam..lg 2 ari je lg keje nie..hehe~
Mata mengantok sedikit..
sbb semalam keluar teman ibu mertua beli barang..:)

Tak cukup ngan Anjung..
arini member nieyl yang dok kat apartment..
dgn besar ati nyer..
membawa 1 beg majalah apartment..

wow!byk tuh...
sbb nyer umah nieyl tuh...design mcm umah apartment..
so,mungkin leh amek idea dlm majalah nie ckit tok umah nieyl tuh..


He: dah byk2 buku tuh..jgn wat perhiasan je yea syg..
Nieyl : hihi(senyum kambing) yeler...tgk pk la nie.................

seindahcerita: perempuan kalau die kata buat..mesti akan buat punyer lah!
Continue Reading…

|hari ini,esok dan kemarin|

Salam..
perkongsian ilmu petang nie..

seindahcerita:hargai lah 3 ari itu..

Continue Reading…

|Pameran Pengantin|

Salam..
Selamat Petang..
apa yang beria sgt nie nieyl nak promote iklan nie..
hehe~
actually..next week ade pameran pengantin..
mmg da x sesuai la ngan nieyl nie...

tapi saje nak share kat mereka-mereka yang nak kawen tuh..
try la g pameran nie..
sbb harga nyer mmg sgt2 murah..
berbaloi..
Nieyl cakap berdasarkan pengalaman ok..
bukan cakap kosong yea..hehe~
Mase tuh klu x silap nieyl...
pameran nie die wat kat PICC..

so,sgt dekat ngan umah nieyl..
mmg org kata rambang mata la..
hehe~tapi nieyl terpikat ngan satu butik nie..
hehe~terus register..n booking...

Nama butik tuh KL Wedding Minestry..
klu sesapa penah dgr la kan..
klu x penah tuh..leh jer carik kat google ataupun  facebook..
ade je dieorg nie..
skrg pun butik nie dah fames..:)
"nie pelamin yang mereka wat for me"
"nie baju for me jgk design by Dwen Raha"
"sirih junjung moden"
"tempat cincin tunang"
"telekung"
"bunga tangan"

Hantaran semua ade 7 dulang...
dan bunga tangan skali semua nyer in pakej yang nieyl amek..
yang best nyer semua nyer fresh flower tau..
hehe~tapi iti setahun yg lepas la..
skrg nie mungkin mahal ckit...sbb harga barang naik kan..hehe~

so.selamat ya..:)

seindahcerita: kalau anak buah nieyl nak kawen,nieyl nak gune
khidmat dieorg lg..:)
Continue Reading…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...