Realisasikan Azam Baru

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Bila petang² nie kepala mula lah berfikir...
Semua orang mampu sebut AZAM BARU..
Tapi tidak semuanya di realisasikan dengan semangat..

Termasuklah diri ini..
Macam² Azam yang bermain di fikiran..
Tapi bila tenung...difikirkan...
Sampai bila nak temernung..fikir tanpa sebarang usaha kan..

Selalu bila melihat kejayaan seseorang tu..
dalam hati selalu terdetik "wah!bestnyer''
"aku pun nak jadi macam tu lah"
Hanya sekadar bercakap jelaaa...

Usaha tak ada...
Tp sampai bila kan nak macam ini...
cari dan usaha lah...InsyaÁllah...kalau kita lebih berusaha..
Allah akan bantu kita..kena ikhlas dan rajin..
solat jgn sesekali lupa...

Peringatan untuk diri sendiri jugak...


-LOVE uolls-

  Sign Blog photo sign blog_zps0lh8t4jo.png

3 comments:

  1. Hurm tu la kan, azam banyak tapi kadang2 tu tak terlaksana pun, usaha pun takde. Kak Nieyl, AK ada azam iaitu azam untuk menang pertandingan cerpen anjuran PTS. So AK mengharapkan budi baik Kak Nieyl untuk like dan share cerpen AK, ini linknya :

    http://tunassuper.my/storymorie/cerpen/permata-hati-ayahanda

    Tolong ya Kak Nieyl, terima kasih <3

    ReplyDelete
  2. usaha,doa dan tawakal..insyallah tercapai kn apa yg diidamkan..

    ReplyDelete
  3. takper.. usaha & tawakkal jer... Allah yang menentukan segalanya... yang penting, usaha kene bersungguh2

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...