Tuu diaa..mai daaa..gambaq rayaaa Part 1

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selamat pagi uolls....
hari² singgah blog jiran² nie jeles pulak tengok semua dah update pasal raya...
Tak boleh jadi ini..sat lagi orang dah cerita open house..
kita baru nak up cter raya..huhu..

So,kita start part 1 dulu laaa..
sebab banyak  gambar..banyak ceritanya...
So,part 1 nie nak cerita pasal aktiviti di pagi raya pertama..
Sama seperti 2 tahun yang lepas..masih berdua..hihi..
beraya pun sama jugak..pukul 5 pagi gerak balik ke kampung en.suami..
untuk berkumpul takbir raya n salam hari raya..

Pukul 8.00 dah sampai ke rumah semula..
kaum adam semua pergi ke masjid untuk solat hari raya..
kaum hawa nie bersiap² untuk berkumpul kat rumah mak..
Tahun nie pagi raya bersama mak tercinta sahaja..
Ayah bekerja di pagi raya..

Sementara nak tunggu semua berkumpul tu...
Masing² berselfie la..berwefie...
with my sister no. 3 
 yang dinanti telah tibaa..tahun nie tema mak warna biru :)
 Sesi maaf memaafan mengikut giliran..sayyyyaaaannnggg maaakkkk!!
 Setiap tahun sesi bergambar bersama keluarga..
Ini keluarga besar my sister no.2..
tak cukup ahli..nak buah yang kahwin tu tahun nie beraya di rumah mertua dia..
 family my sister no.3..
tema biru sama..
my brother no.3 tahun nie single..
insyaÁllah...tahun depan berdua + 3..hihi :P
keluarga kecil ku..
semoga tahun hadapan bertambah..Amin...
adik kesayangan yang semakin hari semakin tinggi..huhu..
jangan heran nape kulit die gelap ye..
komando kan...x gelap bukan komando mane nyer..hihi..
InsyaÁllah..tahun depan berdua jugak...
Mak with the only menantu perempuan yang beraya dengan mak tahun nie..
next year..turn dia kat pahang =)

Ada 2 lagi keluarga yang beraya di belah mertua...
InsyaÁllah tahun depan turn sini pulak..

Lepas sesi bergambar di dalam rumah...
bergerak mengikut jadual perancangan..
wah!jangan main² ye..nak beraya kena ada plan...
nak pergi mana dulu..
supaya masa tidak di bazirkan macam tu je...
lagipun 1 syawal jatuh pada hari jumaat..
kaum adam kena pergi solat jumaat...

Raya..raya jugak...
solat jangan dilupakan...

Okeylah..nanti kita sambung lagi cerita raya okey...
Stay tuned..

 

7 comments:

  1. slmt hr raya Nieyl.. rajin singgah komen, pcl masuk link dlm blog list pcl..ok Tq. Meriahnya beraya dengan warna tema sedondon memasing..suka tengok kemesraan di pagi raya.

    ReplyDelete
  2. comeynye nieyl.... suka tgk gambar nieyl syg mak tu

    ReplyDelete
  3. tema kami pon biru tp x rncg pon

    ReplyDelete
  4. Biru temannya ye...
    Amin.. semoga bertambah keluarga kecil Nieyl menjadi keluarga besar Nieyl...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...