Menu Buka Puasa Bila Keseorangan

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

haaaiiiiiiiii..uollssss.... 
Apa khabar?Alhamdulillah...hampir² 2 minggu kita berpuasa..
semoga dipermudahkan segala urusan kita..
di bulan ramadhan nie yea...baik di tempat kerja atau di mana² saja..

Kalau dah berkahwin nie..macam biasa lah...
asal tepat pukul 3.00 ptg je...dok berfikir menu nak masak balik kerja..
lelagi sekarang nie hampir setiap hari nieyl ngan en.husband berbuka di rumah MIL..
so,hari² kena masak bawak ke rumah MIL..
Alhamdulillah la sebab MIL x cerewet dalam bab makanan nie..
apa yang menantu dia masak..dia makan...
cuma sedap ngan tak sedap aje laaa...:P

hari sabtu lepas, en.husband ada program hantar bantuan ramadhan..
dekat perak di perkampungan orang asli..ini program tahunan..
so,hari itu nieyl buka sorang² dekat rumah..
kalau ikutkan okey je buka sorang²..sebab tak perlu nak masak yang berat²..
yang simple² je pun..
 ikan bakar ikut suka hati..main campak aje bahan² dalam tu..hihi..
 koktail (buah-buahan dgn jelly )
Aiskrim vanila manggo ( aiskrim tu en.husband yang buat sendiri)
cair sebab time nie dah buka da..hihi..

Lain rasanya bila dah selalu berbuka berdua..ramai²..
tetiba kena buka sorang²..:) sesekali boleh laaa...
Tak boleh selalu..meroyan pulak rasanya nanti..haha..

seindahcerita: sesiapa yang aktif twitter boleh follow nieyl ( @nieylanadia ) say hai :)

 

5 comments:

  1. lag senangkan berbuka sorg..mkn ape yg ade je kan..

    ReplyDelete
  2. MIL tahu menantu dia lahir dari keluarga pakar memasak.
    Campak-campak pun mesti sedap ditekak:)

    ReplyDelete
  3. masak ala kadar untuk makan sendiri lebih baik dari membeli kat kedai kan. at least masak sendiri kan...
    terlir tengok koktail buah

    ReplyDelete
  4. anda telah ditag ;)
    http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2015/06/ga-raya-2015-blog-jaket-biru.html

    ReplyDelete
  5. akak silap2 kalau buka sorang mmg makan oat jer..ahahha

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...