Bergelap paling lama

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selamat pagi..ha..pagi² nie nak share rasa geram dan benci..
peh!pepagi dah bawak unsur negatif dlm hidup...
okey² bkn negatif sgt pun tapi benda nie terjadi smlm..
klu ikutkan hati ni nak je luahan mlm tadi..
tapi apa kan daya..terpaksa la menahan sampai pagi nie...
sebab nyer nie laaaa... ↓
Hampir setengah pekan blackout..
termasuklah rumah nieyl,rumah MIL dan rumah mak..
start pukul 2.30 petang..ingatkan takat 2 3 jam je lah..
so,relax lagi laaa...sampai ke maghrib xde lagi...
masih okey laaa...sbb pas maghrib tu nak p makan MCD...
balik dr MCD ingatkan boleh iron baju..kemas rumah..cuci kain..
itupun dah kol10 lebih cmtu..masih lagi bergelap...

wah!hati ngan badan mmg tengah panas...
nieyl mmg xleh tdor atas katil klu tak ada letrik nie..
en.husband je tidur dalam bilik...
nieyl tidur atas lantai sebab sejuk sikit...
nak tak nak pakse diri laaa..sebab esok nak keje kot kan...

Letrik ada jam 12.30 mlm cmtu..
tersedar lah sbb rasa angin...pastu apa lagi terus cari aircond laaa...
in 16 terus xnak ckp banyak..huhu...
sedar pagi tadi jam 6 mengigil..hahaha...

so,rasanya mlm semalam adalah blackout paling lama dalam hidup nieyl..
hampir 10 jam...hilang lah 500gram lemak malam tadi..hahaha :P

seindahcerita: semalam nyamuk sendawa byk kali..haha..
 

5 comments:

  1. tediaaa.... lama no...
    kalau is pun memang takleh nak duduk dah la.... haritu dekat 4jam blackout waktu malam, memang ngeri, anak-anak xleh tiduq... sian depa.. kitapun lagila~ huhu

    ReplyDelete
  2. la kesiannya .... mesti trick kat mana2 la tu ..klu tak kan la lama sangat nak ade lektrik kan ... TNB pun takan buat kerja lambat klu tak nanti diorg kena sue balik ngan pengguna

    ReplyDelete
  3. Awat asyik blackout je tempat hang ni. Musykil kami tau.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...