Jangan jadi boss yg melupakan pekerja.

Assalamualaikum...

Sesiapa saja kalau berpeluang...semua nak jadi bos kan...
boleh saja nak jadi bos...tapi biar lah jadi bos yang mempunyai semua ciri-ciri pemimpin sejati..

jangan jadi macam bos dalam gambar bawah nie :)

Sama-sama kita fikirkan...:)

seindahcerita: susah zaman skrg nie nak carik bos yang enuh ngan ciri2 pemimpin..

8 comments:

  1. diorang kena jadi leader. bukan boss.
    kebanyakan boss pentingkan diri. diorang suruh staff usaha tanpa sama2 berusaha.

    ReplyDelete
  2. bukan mudah nak jd bos.. bsar tggjwb..
    huhuh..

    ReplyDelete
  3. Salam Nieyl..betul tu ssh nak jumpa BOSS yg baik & baguskan
    T/kasih rajin singgah blog kak atie....

    ReplyDelete
  4. Pernah dapat seorang tapi malangnya akak ni bos bertukar 2 tahun sekali. Makanya walau baik macamana sekali pun, tetap juga kena 'let it go' Kalau tidak, kena cari kerja tempat lain pulak *_*

    ReplyDelete
  5. Yup betul!.. Patutnya saling membantu, bukan hanya memberi arahan

    ReplyDelete
  6. ya ada banyak yang jenis sebegitu..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi meninggalkan komen serta ziarah blog yg tak seberapa ini..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...